Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Stres Baş Ağrısı Deyip Geçmeyin!..

Stres Baş Ağrısı Deyip Geçmeyin!..
 

Gerilim Baş Ağrısı Nasıl Tedavi Edilmelidir?


Gerilim baş ağrısı stresle artar aslında kaslardaki gerilmeden kaynaklanır. Stres kaynaklı olduğu düşünülse de stres artıran faktördür. Gerilim tipi baş ağrısı, kişiyi günlük hayattan alıkoymayan ılımlı, orta düzeyde, tüm başı kapsayan bir ağrıdır. Daha çok başta ağırlık, basınç, sıkışma olarak ifade edilir. Migrende olduğu gibi bulantı, kusma, ışıktan rahatsız olma gibi şikayetler olmaz.

Sürekli baştaki ağırlık hissi, sıkışma yaşam kalitesini bozar. İş verimliliğini düşürür. Mutsuzluk yaratır.

Gerilim tipi baş ağrısı olanların detaycı, biraz mükemmeliyetçi yapıları vardır. Farklı düzeylerde anksiyete, depresyon, bastırılmış öfke olabilir. Dikkat ve konsantrasyon güçlüğü de vardır. Hastalar zihinsel ve düşünsel üretkenliklerinin olumsuz etkilediğinin farkındadır.

Bazen günün sonuna doğru artar, bazen sabahtan uyanınca ağrı vardır. Neredeyse 24 saat devam etmektedir.  Tüm gerilim baş ağrılarında hasta uyuyunca rahatlar. Gerilim tipi baş ağrısı toplumda en sık görülen baş ağrısı nedenidir. İnsanların yüzde 80’i yaşamlarının bir döneminde gerilim tip baş ağrısı yaşamaktadır. Bunların yüzde 40’ında sürekli ve komplike gerilim baş ağrısı gelişir.

Bu tür baş ağrısı çekenler çoğunlukla ilaç almazlar. Baş ağrısı dinlenmeyle geçer ya da hafifler. Bundan dolayı önemsenmez. Sorulduğunda baş ağrısı problemi olmadığını belirtirler. Hatta “Herkesin başının ağrıdığı kadar başım ağrır” derler.

Gerilim Tipi Baş Ağrısı Tedavisi Nasıl Yapılmalıdır?

Gerilim tipi baş ağrısı yaşayanlarda stres ve strese yatkınlık dikkat çekici özelliktir. Ayrıca hastaların neredeyse tümünde boyun omurga yapısında düzleşme ya da boyun fıtığı vardır. Bu iki özellik gerilim tip baş ağrısının nedeni değildir. Stres ağrıyı arttırır, boyun kaslarındaki spazm düzleşmeye neden olur.

Klasik tedavide kullanılan kas gevşetici ve antidepresanlar kısmi etkilidir. İlaçlarla ne yaşamımızdaki stres değişir ne de kişilik yapımız değişir. Altta yatan nedenleri düzeltirsek yaşamdaki strese rağmen gerilim tipi baş ağrısı çekmeyiz.

Gerilim baş ağrısı ve diğer baş ağrıları hakkında daha ayrıntılı bilgi için; http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/bas-agrisi/ sayfasına bakabilirsiniz.

Etkin tedavi yaklaşımı için http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi/gokmen-yaklasimi-nedir/ sayfasını okuyabilirsiniz.

Tedavi nasıl yapılır için http://www.emelgokmen.com/tedavi/nasil-tedavi-yapiyorum/ bakabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..