Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '20

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Saç Bakımında Hangi Yağ ?

Yüzyıllar boyunca yağlar kozmetik amaçlı, olarak saçı hasardan korumak ve sağlığını temin için  kullanılmıştır. Yağlar saçın  dış  tabakası olan kütikül  kısmındaki  boşlukları doldurarak zararlı  dış  etkenlerin saça nüfuz etmesini  engeller.  Saçımızın bakımı  içingüvenli olarak kullanabileceğimiz  yağlara  bir  göz atalım:

Hindistan cevizi yağı saçtaki protein kaybını  önler ve saçı yağlayarak  nemi hapseder. saç  proteinlerine benzerliği  vardır, saç  içine nüfuz eder ama saçlı  deride komedon oluşumuna neden olabilir. 

Jojoba yağı da iyi iş gören, saçları dıştan kaplayan ve besleyen bir yağdır ama kontakt dermatit yapma olasılığı da mevcuttur.

Argan yağı,  saç  boyaması  gibi  zorlu  kimyasal  işlemler surasında saçın yapısını  koruyan ve saça parlaklık  kazandıran bir ürün. Allerjik  etkisi  azdır.

Castor yağı saçı yumuşatan,  yağlayan ve parlak hale getirenbir yağ olamakla biliktetahriş edici  bir yapısı  vardır ve bir vakada saçta akut keçeleşme rapor edilmiştir.

 Çay yağı  saçlı deriyi  yatıştırıcı  etkisi  vardır;  saç  kepeğini  azaltır  ama tahriş edici etkisi  nedeniyle kaçınılması, dikkatli  kullanılması  gerekir.

Şi ağacı  yağı yumuşatıcı  özelliklere sahiptir ve nemi  saçta  çok  iyi  hapseder ama ıslak tarama sırasında kullanılması  saçta hasara, kırılmalara  neden olabiliyor.

Ülkemizde  saçların  bakımı için  kullanılan  zeytinyağı ise  tıpkı  castor yağı  gibi  saça parlaklık, yumuşaklık,  kayganlık kazandırır ama tahriş edici etkisi  de olabiliyor,  dikkat.

 
Toplam blog
: 58
: 211
Kayıt tarihi
: 22.11.15
 
 

1994 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 7.'likle mezun oldum. 2002 yılında Akdeniz Ü..