Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '13

 
Kategori
Erkek Modası
 

Saç ekimi klinikte yapılır mı?

Saç ekimi klinikte yapılır mı?
 

Bu sorunun net cevabı “hayır” dır. Klinikte saç ekmek hem devlet açısından yasaklanmıştır, hemde hasta sağlığı ve doktor güvenliği açısından büyük riskler taşır.

Teorik olarak klinikte saç ekimi yapılabilir. Neden derseniz, hastaya lokal anestezi uygulandığı için bu iş kolay olabilir. Ayrıca fue tekniği ile yapılan saç ekimleri bir cerrahi işlem olmadığı için kolay olabilir. Fakat hasta için beklenmedik bir durum oluştuğunda klinikte hastaya müdahale edemezsiniz.

Klinikte saç ekimi dediğimiz gibi yapılabilir, yüz tane hastada bir durum olmaz yüzbirinci de bir sorun olursa ne olacak ? hastane ücretleri ödememek için alınan bu riskler ne kadar doğru ? Klinikte saç ekme işi aslında hastaların tercih ettiği bir durum. Hastalar fiyatları düşürmek için kliniklere veya doktorlara indirim baskısı yapabiliyor. Bu durumda da bazı merkezler bunu hastanede değilde klinikte bu işlemi yaparlarsa maliyetleri indireceklerini düşünüyorlar.

Aslında bu işi için bir hastane ile anlaşmak en iyi çözüm olacaktır. Düzenli olarak bir hastanede yapılan saç ekimlerinde hem doktor hem hastanenin kadrosu birbirine alışacak bazı işlemler daha hızlı gerçekleşecektir. Saç ekimleri ciddi bir iş. Hastanın bir şeye alerjisi varsa, bir nedenden dolayı yapılan saç ekimi hastaya bir zarar verirse, hastanın o an bir hastanede olması çok büyük bir avantaj olur.

Son olarak saç ekimi düşünüyorsanız bu işlemi kesinlikle klinikte yapılması için teklifte bulunmayın. Size de bu şekilde tekliflerde bulunan merkezlere veya doktorlara kesinlikle itibar etmeyiniz. Sağlığınız her şeyden önemli olduğunu unutmayın.

Op Dr Ali Mezdeği

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..