Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '13

 
Kategori
Erkek Modası
 

Saç ekimi uzmanı nasıl seçilir?

Saç ekimi uzmanı nasıl seçilir?
 

Her konuda olduğu gibi saç ekimi konusunda da, hastalarımız bu işi en iyi bilen en uzman en iyi en tecrübeli doktoru arıyorlar. Aslında bu durum gayet normal. Herkes kendisi ve sevdikleri için en iyisini ister.

Saç ekiminde uzman arayışları da İnternet de bu yönde. Saç ekimi uzmanı aranıyor. Saç ekimini en iyi yapan kişi aranıyor. Fakat saç ekiminde tıpta bir uzmanlık yok. Saç ekimi uzman doktoru uzman hekimi gibi kavramların tıp dünyasında kesinlikle yeri yok. Saç Ekimi işlemini tıbben estetik ve plastik cerrahi uzmanının yapması gerekiyor. Saç ekimi ameliyatı bu bölümün branşına giren bir işlemdir.

Saç ekiminde uzmanlık tecrübe ile kazanılabilir. Estetik doktorlarının bu işlemi sık ve sürekli yapıyor olması, bu işlem üzerinde tecrübesini bilgisini deneyimini arttırır. Bununla beraber saç ekimi işlemi sadece bir estetik cerrahın tek başına yaptığı bir uygulamada değildir. Yanında bu ameliyatlara çok sayıda katılmış bir sağlık personeli ekibininde olması gerekir. Fakat ameliyatın gidişini planlayan bir estetik cerrah olmalıdır.

Saç ekimi uzmanı saçın yapısını bilen dokulara ve saç köklerine daha hassas ve saç ekimi teknikleri ile ilgili gelişmeleri yakından takip edendir. Dünya da saç ekiminin yapıldığı şartları geliştirilen teknolojileri iyi takip etmelidir. Saç köklerinin saç ekim yönlerinin ve ne kadar saç kökü ile ne kadar kel alanı kapatabileceğinin mutlaka iyi bilen bir doktor, saç ekiminde uzmanlaşmış sayılabilir.

Saç ekimi işlemi çok titizlik gerektiren hastanın konforu için değişik uygulamalar hazırlanması gereken bir dal. Konuya akıl yormuş, daha iyi performans için yenilikler yapan estetik cerrahlar, konusunda uzman sayılabilir.

Fakat günümüzde bu işi kbb uzmanlarından tutunda diş  doktoruna kadar herkes bu işi yapabileceğinin idda ederek bu işe soyunuyor. Nasıl bir burun ameliyatı burun estetiği göğüs estetiği bir estetik cerrah tarafından yapılması gerekli ise, bu işte de bir estetik cerrahın kontrolü altında gerçekleşmesi hasta için daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Piyasada bu işin doktoru olduğunu iddia eden, bu işi çekirdekten yaparız biz bu işin uzmanıyız diye reklam faaliyetleri sürdüren ekiplere ve merkezlere dikkat edilmesi gereklidir. Saç ekiminde geri dönüş çok zor. Ekilen bir saçı düzeltmek hemen hemen mümkün değil. Bir kere karar verilmesi gereken ciddi bir iş. Bu işin sonunda çim adam da olmak var. Bu yüzden saç ekimi hastalarının çok uyanık olması ve bu işi en iyi bilen uzmanlara yani estetik cerrahlara teslim etmesini şiddetle tavsiye ediyoruz.

Op Dr Ali Mezdeği

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..