Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yaşam Koçu Oya Özer

http://blog.milliyet.com.tr/oyaozer

06 Nisan '15

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sadakatiniz sadakanız olmasın...

Öyle büyük korkularımız var ki herşeye sahip olmak istiyoruz. Sanki bir uçurumun kenarında gibi hep bir şeylere sarılıp kendimizi ona zincirlemeye çalışıyoruz. Hele Hele ilişkilerimizde "sevdiğim"dediğin kişinin herşeyini kontrol altında tutup asla senden habersiz bir şey yapmasına izin vermiyorsun. Ve oyle bir hale geliyor ki durum en ufak bir seyi bile sadakatsizlik olarak nitelendiriyoruz. O kadar  çok her şeyi kontrolümüz altında tutmaya çalışıyoruz ki sadakati de kendimize göre bir şekillendiriyoruz.

Sadakat sadece iki insanın ilişkisinde üçüncü bir kişinin olması olarak algılandığı için asıl sadakat olgusunu gözden kaçırıyoruz.

Eğer bir ilişki bitmişse ortada ortak hayaller, sevgi ve arzu kalmamışsa ilişki artık zorla katlanır hale gelmiştir. Ve sen  hiç bir şeyin değişmeyeceğini  bildiğin halde ilişkiye devam ediyorsun. Belki senin olanın kaybedilme endişesi, belki başarısız olma kaygısı, ya da karşındakini kırmamak için bitmiş bir ilişkiyi sürdürme gayreti hem karşındakine hem de kendine ihanettir. Ve en önemlisi aşka ihanettir.

İlişkide olduğun kişiye karşı kendin olmadığın karşındakine göre oynadığın her an zaten sadakatsiz davranıyorsun.

Yasak olan her zaman çekicidir. Yapılan araştırmalarda görülmüştür ki;  Baskı altında olmayan kişiler, farklı arkadaş gruplarına giren, karşı cinsten dostlar edinen kişiler baskı altında olan birbirini sıkan ilişkilerdeki kişilere göre çok daha az aldatıyor.

Yaşadığımız toplum erkeğin genel yapısı aldatma olasılığın erkeklerde daha yüksek olduğunu gösterse de artık günümüzde görüyoruz ki kadın ve erkek arasındaki bu oran kapandı.

Danışanlarımın hikayelerinden yola çıkarak basit bir örnek vereyim: kocasını çok kıskanan, telefonlarını karıştıran her şeyi sorgulayan bir kadın erkeğini“ Hint Kumaşına” çeviriyor  Erkekte “vay ben neymişim de bu kadar korkuyor” üstelik partnerine olan hayranlığı da saygısı da azalıyor. İlişkideki üçüncü kişi tehdit olarak görüldüğünde hemcinsin gösterdiği aşırı kıskançlık yüzünden diğerinin değeri de yükseliyor. 

Hayatındaki insanı sıkarak, bağlayarak, boğarak aldatılmanın önüne geçemeyeceğin gibi bu davranışlarla onu sadece teşvik edersin.. Güncel söylemle “cool kalın” insanlığını, yüreğini açtığın kişi böyle bir davranış yapıyorsa o halde yapacak bir şey kalmamıştır. Ya kabul edersin ya da yoluna gidersin. Daha güzel şeyleri hak ettiğine inanarak.

 

.oy@

 

 Oya Tunka

Yaşam Koçu

 
Toplam blog
: 32
: 159
Kayıt tarihi
: 01.11.14
 
 

YAŞAM KOÇU&BİLİNÇALTI DÖNÜŞÜM TERAPİSTİ1974 İstanbul doğumludur.  Kişisel gelişim  yolculuğu çocu..