Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '07

 
Kategori
Yolculuk
 

Sadece gitsek, geri dönmesek

Yolculuk fikri, her zaman çok heyecanlandırır beni. Herşeyi geride bırakmak, iş için seyahat edecek olmak hariç tabii, o zaman herşeyi beraberinde taşıyorsun. Yolculuğun sağladığı o güzelim özgürlükten mahrum kalıyorsun. O zaman da hiç bir cazip tarafı kalmıyor, bu gitme olayının.

Her ne kadar yolculuk evden çıktığım an başlasa da, aslında otogara ya da istasyona gittigimde gerçeten idrak ederim yola çıktığımı.

En güzel beklemeler istasyonda olur benim için, belki de yarattığı atmosferden. Artık hızlı trenler var fakat, istasyonların kendine has başka bir durumu var, ya kokusundan ya oradaki insan kalabalığından ya da mekanın cazibesinden... İstasyonlarda çevreyi izlemek her zaman güzel gelir, bekleme anı hiç sıkılmadan geçer tren gelir. Trenin camından etrafı izlemek de ayrı bir duygu... Birazdan dışarıdaki herşey uzaklaşır ve bir kaç saat sonra bu görüntülerin hepsi birer anı olur.

En sıkıcı bekleyiş otogarlardadır. Her yer duman, sıkıcı bekleme salonları, aklımda olan tek şey otobüsün ne zaman kalkacağı... Bir an önce o ortamdan kurtulmak isterim. Otobüse bindiğimde de rahatlarım, birazdan büyük bir hızla buradaki herşey geride kalır. Her otobüs yolculuğumun en güzel anı ise ileriye doğru gitmektir. O an sanki bir daha hiç geri dönmeyecekmiş gibi hissederim. Yolculuğun en güzel anıdır benim için. Her seferinde bir daha geri gelmeyeceğim hayaliyle çıkarım yola.

Öyle bir yolculuk olsa hep ileri gitsek ama hiç geri dönmesek, nasılsa eninde sonunda daireyi tamamlayıp, başladığımız yere gelmek zorundayız.

Hava alanlarında beklemek ise bir garip hissettirir, bana kendimi. Havaalanı beklemeleri, benim için daha uzak bir yerlere gitmekle özdeşleştiğinden belki, oradaki beklemelerimde farklı duygulara kapılırım. Genellikle heyecanla birlikte bir endişe de belirir. Evet şimdi gerçekten daha uzağa, üstelik bilinmeyene doğru gidiyorum... Havaalanlarında o geri dönmeme hayalim çalışmaz, belki de eninde sonunda vizemin bitecegini ve geri dönmek zorunda olduğumu bilmekten kaynaklı.

Genede her seferinde o yolculuk en iyisidir.

Sadece gitmek güzel olan, bide dönmek olmasa...
 
Toplam blog
: 17
: 1687
Kayıt tarihi
: 23.05.06
 
 

Kendisini halen 10'lu yaşların ruh halinden kurtaramamış olan yazar kişi, 30'lu yaşlarına gelmede..