Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '15

 
Kategori
Güncel
 

Sadun Boro: Pupa yelken bir yaşam

Sadun Boro: Pupa yelken bir yaşam
 

Sadun Boro Barboros Hayrettin'den bu yana en popüler olan denizcimizdi.


Denizci, seyyah, yazar ve çevreci Sadun Boro (1928 - 5 Haziran 2015) ebediyete yelken açtı.
 

Sadun Boro ve eşi Oda, İstiklâl Caddesi'nde halkı selâmlıyor.

Pupa Yelken Sadun Boro.jpgEşi Oda Boro ve kedileri Miço ile birlikte, 10.5 metrelik mütevazi yelkenlileri Kısmet'le dünya denizlerini karış karış gezen Sadun Boro seyahat anılarını Cumhuriyet ve Hürriyet gazetelerinde yayınlamış, ardından da kitaplaştırmıştı.



1980'den bu yana Bodrum'da yaşayan Boro, hayatının son 35 yılında ekolojik duyarlılık, deniz sevgisi, seyahat temalarını işleyen çok sayıda makaleye imza atmıştı.

Dünya seyahati devam ederken adına pul basılacak kadar popüler olan, Türkiye'ye döndüğünde mahşeri kalabalıklar tarafından karşılanarak büyük sevgi gösterilerine muhatap olan Sadun Boro; üç tarafı denizlerle çevrili olmasına karşın, bir türlü denizle barışık bir hayat sürmeyi başaramayan Türkiye Toplumsal Formasyonu'nun, Barbaros Hayrettin ve Oruç Reis'ten bu yana, yetiştirdiği en önemli denizcisi olarak geçti tarihe.

Denizci Osman Atasoy'un, Sadun Boro'nun ölümü üzerine basına yaptığı açıklama Boro'nun denizciliğimizdeki yerini veciz bir şekilde özetlemektedir:

'Biz denizciler Barbaros Hayrettin'i dedemiz biliriz. Bu ne kadar doğruysa, Sadun Boro'nun Türk denizcilerinin babası olduğu da o denli gerçektir'.

Denizcilerin, seyyahların ve çevrecilerin başı sağ olsun.

 
Toplam blog
: 297
: 1623
Kayıt tarihi
: 29.08.11
 
 

1958 Fatih / İstanbul doğumlu. Etiler Lisesi ve İTÜ Maden Fakültesi Petrol Mühendisliği Bölümü me..