Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Sağanak yağiş ve İstanbul felç...

Sağanak yağiş ve İstanbul felç...
 

Sağanak yağışlar İstanbul’u felç etti.. Televizyon meteoroloji ile ilgili tahminleri veriyor.. Buna göre bugün Avrupa Yakasında da çok kuvvetli sağanak beklenmekte ve Cuma Cumartesi günleri ise durum daha da beter olabilir.. Şu anda CNN Türk kanalındaki görüntüleri seyrediyoruz.. Durum resmen “FELAKET” ..

21. Yüzyıl Türkiye’sinde ve de 2010 Avrupa Kültür Merkezi İstanbul’umuzda yaklaşık 1 günlük “AFET” şeklindeki sağanak yağış neticesinde TRAFİK ve HAYAT FELÇ olmuş durumda..

Bakan Binali YILDIRIM’ın şu anda CNN samimiyetle yaptığı açıklamaların da teyid ettiği üzere bu tip felaketlere “Alt yapı, yollar, yapılaşma” konusundaki eksiklerimiz ve günü kurtarmak için standart dışı uygulamalar sebep olmaktadır. Alt yapıyı yapmadan üst yapıyı yapmak da en baştaki etkenler arasındadır.. Tabii burada olur olmaz yerlerde ağaç kesip inşaatlar vs yapan vatandaşın da ciddi katkısı olmaktadır..vs vs..

Büyük buluşların MUCİDİ Büyükşehir Belediyesi UZMANLARI boğaz köprüsünden metrobüs geçirmeyi akıl edebiliyorlar.. Fakat bundan binlerce sene önce bu topraklarda yaşamış atalarımızın halledebilmiş olduğu kanalizasyon sistemleri konusunda ACİZ kalıyor.. İnanmayan gitsin Geyikli Dalyan’daki Alexandria Trois harabelerinde sanki dün yapılmış gibi görünen kanalizasyon sistemlerini görsün.. Dikkat! Binlerce yıl önce yapılmış bu sistemler..

Burada söylemek istediğimiz şu; Evet resmen afet şeklinde geldi yağmurlar.. Ama ilgili kurumların kurduğu altyapı ve onun bakımı, korunması ile ilgili tedbirler gerçekten de olması gerektiği gibimiydi? Şayet buna elini vicdanına koyarak “Evet öyle” diyebilen yetkili varsa burada yazdıklarımızı geri alıyoruz..

Bu halk bu “düşük kaliteli – tapon” hizmeti daha çook almaya devam edecek.. Çünkü hak ediyor da bunu.. Neden mi? Zira, “Aman Ahmet’e dokunma o benim hemşehrim”, “Ayşe bu işi bilmiyor ama idare et o benim akrabam” muhabbeti devam ettiği müddetçe bu ülke vatandaşı herşeyin “kötü, yani düşük kalitelisini” almaya devam edecektir..

Sanmaya devam edecektir ki “bilmem nerede” ev aldığında, altına bir cip çektiğinde – artık onun da 15. kalitesi çıktı, Çin malları geldiğinden beri – hayat standartları artacaktır.. İnsan gibi yaşama hakkını elde edecektir.. Ama bir sabah işe giderken sel sularına kapıldığında arabasının en tepesine çıkıp kurtarılmayı beklediğinde “inşallah” anlayacaktır ki hayat standardı bireysel bazda alınan ciple evle yükselmez.. Hayat standardı devletin ve belediyenin vatandaşına sağladığı medeni imkanlar/olanaklarla yükselir.. Cip veya daire zaten onun uzantısı olarak gelir .. Onun için de toplumu idare eden görevlere “bu işi yapmaya GERÇEKTEN LAYIK” eğitimli ve KATİYETLE DÜRÜST insanlar gelmeli – ve bu görevde kalmalıdırlar .. ki toplum gereken hizmeti layıkıyla alabilsin..

İşte bugünkü gibi “aman abi durumu idare et… Mehmet’i Ayşe’yi idare et.. O şunun adamı, bu falancanın adamı” zihniyeti insanları böyle ciplerin, arabaların üstüne çıkartır..

Ey milletim uyan artık.. Uyan da gerçek vatandaş ol.. Gerçek insan ol.. Sorgulamayı ve hesap sormayı ÖĞREN ARTIK.. Geldin gidiyorsun, bir arpa boyu ilerlemedin insanlık mertebesinde.. Çünkü ilerlemek ve insan olmanın “daire ve araba almak” olduğu öğretiliyor yıllardır sana.. Silkelen de uyan artık.. HESAP SORMAYI öğren..

BİR DÜŞÜNEN

http://www.turkiyeinternette.com/haber/6370-kara-tahta-saganak-yagis-ve-istanbul-felc.html

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..