Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '18

 
Kategori
Psikoloji
 

Sağlam ve Güçlü Psikolojinin Önemi, Hayatla Başa Çıkmak

Psikoloji, halk nezdinde ruh sağlığı veya akıl sağlığı olarak görülmektedir. Hani derler ya, bugün ruh halin nasıl? İşte, ruhsal sorunlar veya beyinsel sorunlar yaşayan insanların tedavisi nasıl oalcaktır? Evvela bilmelidir ki, sağlıklı bir ortamda yetişen insan sağlam bir psikolojiye sahip olacaktır. Bu manada, tüm insanlar özellikle çevre ve en önemlisi anne ve babalar evlatlarının iyi bir psikoloji ile yetişmesine gereken özeni göstermelidir. 

Psikoloji insanın gelişimi ve geleceği açısından oldukça önemlidir. Mesela, Kafka metamorfis eserine bakıldığında hayata karşı oldukça kötümser olduğunu belli eder. Zira, her insan yaşadığı olaylardan, dış etkenlerden psikolojik olarak etkilenir. Şiddetin olduğu bir ortamda veya ailede yetişenler sevgisiz büyüdüklerinden çeşitli psikolojik tepkilere neden olabilir.

Psikoloji o denli önemlidir ki, fiziksel sağlığa dahi etki eder. Her insanın hayattaki sıkıntılarla streslerle başa çıkması için güçlü bir psikolojiye ihtiyacı vardır. Umutsuzluğa kapılmamak, en kötü şeylerde bile yüzleşmek sabretmek aklımıza güvenerek çareler aramak psikolojinin sağlam kalmasına yardımcı olacaktır. Bu manada ilk olarak doktorumuz kendimiz olmalıyız.

Bir insan düşünün her olayda umutsuzluğa kapılıyor, iyice üzüntülü olmaya kendini daha kötü hale sokmaya çalışıyor, bu kişinin depresyonla karşılaşması olağandır. Her insan tabiatında olan gücü ve aklı kullanmalıdır, bu durum birey olmanın gereğidir. Tüm canlılar gibi insan da kendisinde ihtiyacı kadar malzemeyi barındırmaktadır.

 
Toplam blog
: 36
: 251
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

Anadolu kültüründeniz efendim! Merhametli ama kötülüğe karşı keskin kılıncız. İnsanı nedir insan ..