Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sağlığımız ve yaşamımız için yararlı bilgiler

Sağlığımız ve yaşamımız için yararlı bilgiler
 

Görsel netten


Her gün Tv programlarında doktorlar çıkıp gıdalar ve içecekler hakkında kendi görüşlerini aktarıyorlar, birisinin ak dediğine diyeri kara diyor. O nedenle kendi yaşamımızda hangi gıdalar vücudumuz ve sağlığımıza iyi geliyorsa onları gerektiği gibi tüketmek gerek.

İnsan, hayvan ve bitkilerin yaşamları için gerekli ve elzem olan oksijen kadar suyun da önemi büyüktür. Bir insan bir hafta yemek yemeden yaşayabilir ama 3-4 gün su içmezse yaşayamaz. Bir bitkiye uzun müddet su vermezsek ölür, hayvanlar için de öyle. Yine vücudumuz ve yaşamımız için elzem olan süt, yoğurt, sebze ve meyveleri de gerektiği kadar tüketmek gerek. Her gece 1 küçük tabak yoğurt yemezsem uyuyamıyorum.

Sevgili arkadaşım Doktor Semra Çorbacıoğlu'nun: Sağlıklı yaşam için gönderdiği yararlı bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.Her kişi için elzem olan bu yararlı bilgilerin okunup uygulanması gerekir. Arkadaşıma teşekkür eder, sizlere sağlık ve mutluluklar dilerim.

NAHİDE ÇELEBİ

1- Suyu seviniz, güne iki bardak su içerek başlayıp, gün boyunca 2-2.5 litre su tüketmeye çalışınız. Zira su, iç organları aktive eder. Her yemekten önce 2 bardak su hazma yardım eder. Banyodan önce 1 bardak su tansiyonun düşmesine yardırm eder. Banyodan önce 1 bardak su kalp krizi riskini ve felci önler.

2- Her sebze ve meyveyi mevsiminde en az iki defa tüketiniz, doğanın tamamını kullanmış sayılırsınız.

3-Çocuklar için sütü, büyükler içinde özellikle yoğurdu her gün sofranızdan eksik etmeyiniz. Yaşamın sırlarından biri olan fibrobiyotikleri bünyenize almış olursunuz.

4- Hasta olmasanız bile, şifalı ot ve bitkileri kullanarak vücut direncinizi kuvvetli tutunuz.

5-Evinizde kurutulmuş, nane, ıhlamur, adaçayı, kekik, kuşburnu, fesleğen, keten tohumu, zencefil, çörekotu, günlük yeşil çay ile soğan ve sarımsağı her zaman bulundurunuz. Her gün bunlardan en az birini kullanmaya çalışınız. Bunlar vücudun koruyucu şövalyeleridir.

6-Sarımsak, soğan, tere, maydanoz, nane, dereotu, roka, fesleğen türü yeşillikleri fazla tüketiniz. Bunlar vücudun yakın korumalarıdır.

7- Salatanızı mümkün olduğu kadar çok çeşitten oluşturunuz.

8- Hazır çorbalar yerine kendi yaptığınız çorbaları tercih ediniz. Gıdanın en doğalını elde etmiş olursunuz.

9- Kış için ev yapımı domates salçasını tercih ediniz.Domates doğanın bize armağanı harika bir antioksidandır.

10- Katkı maddeleri içeren gıdaları, mevsim dışı sebze ve meyveleri fazla tüketmeyiniz. Bünyenizi fazla dinamitlememiş olursunuz.

11- Yılda dört kez 15 gün hiç et tüketilmemesi yararlıdır.

12- Günlük 3-4 adet badem, ceviz ve fındık almanız sizi her daim kuvvetli kılar.

13- Haftada en az 2 kez bakliyat ve balk tüketmeğe çalışınız.

14- Sıcak yemekler için toprak, çelik ve cam kapları tercih ediniz.

15- Kış aylarında tulum peyniri, portakal, limon, greyfurt, mandalina ve kuşburnu tüketimini artırınız.

16- Kışın dışarıda işleriniz yoğun ise: Güne pekmez içerek başlayınız. Bu uygulama vücudunuzun antifrizidir.

17- Zihinsel çalışıyorsanız kuru üzüm yiyiniz. Beyniniz enerjisiz kalmasın.

18- Ekmek tercihinizi kepekliden yana kulanınız, Bağırsaklar için yararlıdır.

19- Cevizle dost olun, içindeki yağ beğin hücreleri için yararlıdır. Kan şekerini düşürdüğü için de şeker hastalarına tavsiye edilir.

20- Büyük soğanı rendeleyin, orta boy bir bal kavanozuna koyup iyice karıştırın, 48 saat bekletip, şurup haline geldiğinde öksürük ve soğuk algınlığı olan hastalara sabah, akşam 1 çorba kaşığı içirin. Soğanın içindeki maddeler öksürüğü durduracaktır.

21- Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunuzun içine 1 adet defne yaprağı koyunuz.

22- Yumurtalaınızı haşlarken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyunuz.

23-Patateslerin bozulup filizlenmemesi için, patates poşetinin içine konan 1 elma 8 hafta boyunca patateslerin filizlenmesini önler.

24-Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında bulundurmak isterseniz kabuklarını soyduktan sonra bir cam kavanoza doldurup üstüne zeytinyağı dökerek muhafaza edebilirsiniz.

Sağlıkla kalınız.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..