Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '15

 
Kategori
Haber
 

Fransa'da 150 kişi taşıyan yolcu uçağı düştü

Fransa'da 150 kişi taşıyan yolcu uçağı düştü
 

görsel netten


FRANSA’DA 150 KİŞİ TAŞIYAN YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

Uçaklara bindiğim zaman içimi bir korku kaplar. Amerika’ya giderken Ankara’dan Lufthansa Hava Yollarına ait bir uçağa bindik, Uçak havalandıktan sonra içimdeki korku yavaş, yavaş kayboldu. Hostes yiyecek ve içecek paketlerini dağıttı tam yiyeceğim sırada uçak sarsılmaya başladı elimdeki yiyecekleri yere atıp sıkı, sıkı koltukların kenarına yapışıp gözlerimi kapattım içimden bildiğim duaları okuyordum, derken hostes yanımda belirdi ve korkmamamızı, bir sorun olmadığını bildirince gözlerimi açtım. Hamburg hava alanında uçak değiştirip Türk Hava Yolları uçağına bindik. Nedense korkum yavaş, yavaş kayboldu. Eşim uçak kazalarını işittikçe uçaklara çok mecbur olmadıkça binmiyor, haksız da değil, son yıllarda uçak kazaları çok sık olmaya başladı.Sabotajlar, pilotaj hataları, korsanlar vs. Kara kutunun bulunması ile her şey ortaya çıkacak.

Uçak kazasında yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet dilerim.

NAHİDE ÇELEBİ

Barcelona-Duesseldorf seferini yapan Airbus A320 tipi bir yolcu uçağı, Fransa'nın güneyinde düştü. Uçakta 144 yolcu ve 6 kişilik mürettebat bulunuyordu. Uçakta Türk yolcuların da olduğu açıklandı.

Alman havayolları şirketi Lufthansa'ya ait GermanWings havayolu şirketinin Barselona'dan Duesseldorf’a giden uçağının Fransız Alpleri ‘nin güneyinde düştüğü belirtildi. İspanya'nın Barselona kentinden saat 11.08'de kalkan uçak mürettebat ile birlikte toplam 150 kişiyi taşıyordu. Fransız yetkililer düşen uçaktan kimsenin sağ kurtulamadığını açıkladı.

'UÇAKTA 39 TÜRK YOLCU VARDI'

Türk Dışişleri Bakanlığı, uçakta Türk yolcu olup olmadığının araştırıldığını ancahenüz bir bilgiye ulaşamadıklarını açıklamıştı. Ancak İspanya Kralı ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande yaptıkları ortak basın açıklamasında düşen uçakta Türk yolcuların da olduğunu belirttiler. Hollande, yaptığı açıklamada yolcular arasında 'muhtemelen' Türkiye vatandaşlarının da bulunduğunu söyledi ve Türk halkına başsağlığı diledi.

Yetkililer Uçakta Türk, Alman ve İspanyol yolcuların ağırlıklı olarak bulunduğunu açıkladılar. Çoğunluğunun Alman vatandaşı yolcuların oluşturduğu uçakta ayrıca 45 İspanyol vatandaşının bulunduğu ileri sürüldü. Kazada ölenlerin kimliklerinin kısa sürede kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Katalan Haber kanalı '24 Saat' ise, Almanya kaynaklarına dayanarak uçakta 39 Türk soyadlı kişinin bulunduğu bilgisine ulaştıklarını duyurdu.

Uçak kazasını aktaran Alman basına göre, uçakta Gelsenkirchen kenti yakınlarında bulunan Hertern kasabasından bir liseden (Gymnasium) 16 öğrenci ve iki de öğretmenden oluşan bir sınıfın da bulunduğu kaydedildi. Okul öğrencilerin, İspanya'dan gelen öğrenci grubuna karşılık İspanya'ya giden öğrenci grubu olduğu belirtildi.

İLK İSİM BELLİ OLDU
İHA, uçak kazasında hayatını kaybeden Türk vatandaşlarından birinin kimliğine ulaşıldığını duyurdu. İHA, 36 yaşındaki Gülizar Çelik isimli Türk vatandaşının İstanbullu olduğu ve evli olduğu bilgisine ulaşıldığını açıkladı.

İspanya'nın Barcelona kentinden Almanya'nın Düsseldorf şehrine giden '4U9525' sefer sayılı uçağın, Nice kentinin kuzeyindeki Barcelonnette kasabasına 100 kilometre uzaklıkta düştüğü belirtildi. Uçak en son 2000 metre yükseklikteyken radarda görüldü. Uçağın pilotunun TSİ saat 11.47 de Provenza kentinde bulunan havaalanındaki kuleye 11.500 metreden 2 bin metreye ani düşüş yapması üzerine acil durum çağrısı yaptığı kaydedildi. Bölgede uçuş yapan iki helikopterin uçağın enkazını Alplerin eteğindeki Digne kenti yakınlarında tespit ettiği bildirildi. Uçağın düştüğü bölge dağcıların sıklıkla kullandığı bir alan. Ancak uçağın düştüğü yere ulaşmak için 3 saat yürümek gerektiği belirtildi.

'UÇAKTA 67 ALMAN VATANDAŞI VAR'

GermanWings yetkilileri kaza ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Uçağın kaptan pilotunun 10 yıllık tecrübeye sahip olduğunu belirten GermanWings sözcüsü uçak ile bağlantının 10.32 itibari ile kesildiğini belirtti. Uçakta mürettebatla birlikte 150 kişi bulunduğunu belirten sözcü, 67 Alman vatandaşının uçakta bulunduğunu, yolculardan ikisinin bebek olduğunu söyledi.
PASAPORT KONTROLÜ YAPILMADI

Ellerinde bir yolcu listesi bulunduğunu ancak gizlilik gerekçesiyle yolcu listesini açıklayamayacaklarını vurgulayan GermanWings sözcüsü, "önce ailelerine bildireceğiz" dedi. Sözcü ayrıca 'AB sınırları içinde bir uçuş olduğu için yolculara pasaport kontrolü yapılmadığını' belirtti. İmdat çağrısı konusunda çelişkili bilgiler bulunduğunu belirten sözcü, pilotun bu çağrıyı yaptığına dair kesin bir bilginin bulunmadığının altını çizdi. Uçakla ilgili sıra dışı bir duruma rastlamadıklarını sözcü, şirketin tüm kaynaklarını bu araştırmaya yönlendirdiğini ve en kısa sürede bir sonuca ulaşılacağını belirtti.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..