- Kategori
- Sağlıklı Yaşam
Sağlık için bu gıdalara dikkat

Bu gıdalara dikkat (görsel netten )
SAĞLIK REÇETESİ
Tuz, şeker ve un
Üç beyaza dikkat etmeli,
Bilinçlenmeli, az yemeli,
Tüketmeli doğal yiyecekleri,
İndirmeyin mideye lop lop kırmızı etleri,
Sağlık bulunmaz bir hazine,
Kıymetini bilmeli.
Kullan iradeni, yazık etme kendine.
Tercihim her zaman beyaz et oldu,
Proteinli gıdalar mutfağımda bulundu.
Vitamin kaynağıdır sebzelerle, meyveler,
Her gün tüketilince, hastalıkları önler.
Asrın vebasına sigara diyorlar,
Genci, yaşlısı durmadan içiyorlar,
Paketlerin üstünde, uyarılar yazıyor,
“Kişiler mezarlarını, dişleri ile kazıyor”
Kullanılan katı yağlar, damarları tıkadı,
Doktor tavsiyesiyle bir diyet uygulandı.
Muntazam yürüyüşle kolesterol düşürülür,
Sağlık için şekersiz çay içilir…
Sağlığın formülü uyumak çalışmak dinlenmek,
Huzur sevgi, aşk ve az yemek
Meşrubatlar yasak, tercih sudan yana olmalı.
Sağlığa vermeli büyük bir emek.
Sağlık için yazdığım bu şiirimden sonra aşağıda okuduğum yazıyı sizlere aktarmak istiyorum. Karar sizin isterseniz uygularsınız. Sağlık gibi önemli hazinenin değerini bilmek gerek.
NAHİDE ÇELEBİ
BU GIDALARI TÜKETMEK ÇOK TEHLİKELİ
Gazlı içecekler sıvı şeker içmek gibidir. Şekerli kalori bombası olan gazlı içecekler obeziteyi destekliyor. Ayrıca belirli kanser türlerine, erken yaşlanmaya ve hormon bozukluğuna yol açıyor. Birçok gazlı içecek bol miktarda yüksek fruktozlu mısır şurubu, koruyucu, gıda boyası içeriyor. Ayrıca gazlı içecekler diş çürüklerine ve dişlerin zayıflamasına neden olur. Ayrıca gazlı içecekler hafıza kaybına, sinir bozukluklarına ve cilt problemlerine yol açabilir. Bir insan tek başına yaklaşık 50 kilogramdan fazla şeker tüketebiliyor. Bunun 13 kilogramı sakaroz olarak bilinen bildiğimiz şekerdir. Birazı bal, akça ağaç veya yapay tatlandırıcılardan gelir. Yapay tatlandırıcıların sıfır ya da düşük kalorili olduğuna inanırız, fakat bunların bizim için ne kadar kötü olduğunu bilmeyiz. Son 20-30 yıl içindeki iddialara göre, en sonunda bu şekersiz tatlandırıcılar kilo alma, metabolik sendrom, tip 2 diyabet ve kardiyovasküler hastalık gibi proda sıcaklığında saklanan bu çeşniler tek porsiyonluk paket ya da tüplerde satılan soslar, ketçaplar, salata sosları ve diğer soslar ile kahveniz için aldığınız tek kullanımlık kremaları kapsıyor. Bunları buzdolabından uzak tutmalısınız, çünkü bunlar bozulmaması için geliştirildi. Bu yiyecekler de oldukça zararlıdır. Kalp hastalığı riskini de artırıyor. Balık sağlıklı bir beslenmenin parçasıdır. Balıklar protein ile doymuş yağ oranı yüksek yağlar ve Omega-3 yağ asitleriyle doludur. Fakat balıklar aynı zamanda cıva da içeriyor. Kılıç balığı cıva oranı yüksek bir balıktır. (Kral uskumru, köpekbalığı, tilefish gibi balıklarda bol miktarda cıva var) Balıktaki yüksek miktarda cıva fetüsün ya da küçük bir bebeğin gelişen beynine, sinir sistemine zarar verebilir. Hamileyseniz, araştırmacılara göre, işlenmiş et yemek erken ölüme bile yol açabilir. Pastırma, salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş etler ile pişirilmiş, yenmeye hazır etler kanserlerin yanısıra kardiyovasküler hastalık riskini artırıyor. Harvard Halk Sağlığı Okulu'nda görevli araştırmacılar düzenli olarak 50 gram (2 sosis ya da 1-2 dilim hazır et) işlenmiş et yiyen insanlarda yemeyenlere oranla kalp hastalığı oluşma riski yüzde 42 ve tip 2 diyabet riski ise yüzde 20 artıyor. Ayrıca işlenmiş etlerde bol miktarda sodyum bulunuyor bu balık türlerinden uzak durun. Araştırmacılara göre, işlenmiş et yemek erken ölüme bile yol açabilir. Pastırma, salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş etler ile pişirilmiş, yenmeye hazır etler kanserlerin yanı sıra kardiyovasküler hastalık riskini artırıyor. Harvard Halk Sağlığı Okulu'nda görevli araştırmacılar düzenli olarak 50 gram (2 sosis ya da 1-2 dilim hazır et) işlenmiş et yiyen insanlarda yemeyenlere oranla kalp hastalığı oluşma riski yüzde 42 ve tip 2 diyabet riski ise yüzde 20 artıyor. Ayrıca işlenmiş etlerde bol miktarda sodyum bulunuyor Araştırmacılara göre, işlenmiş et yemek erken ölüme bile yol açabilir. Pastırma, salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş etler ile pişirilmiş, yenmeye hazır etler kanserlerin yanı sıra kardiyovasküler hastalık riskini artırıyor. Harvard Halk Sağlığı Okulu'nda görevli araştırmacılar düzenli olarak 50 gram (2 sosis ya da 1-2 dilim hazır et) işlenmiş et yiyen insanlarda yemeyenlere oranla kalp hastalığı oluşma riski yüzde 42 ve tip 2 diyabet riski ise yüzde 20 artıyor. TAM YAĞLI SÜT ÜRÜNLERİ: Tam yağlı süt ürünleri doymuş yağlarla doludur ve bunların yüksek kolesterol seviyesi ile vücutta kronik iltihapla bağlantısı yüksektir. Yağsız ve az yağlı sütleri tercih etmelisiniz. Ayrıca Recombinan bovin somatotrofin (RBST) isimli ineklere verilen ve kendi ürettikleri hormona benzeyen sentetik büyüme hormonu ineklerin sütünü artırmak için kullanılıyor. Ancak bu hormonun sadece inek sağlığına değil, bu süt ve süt ürünlerini tüketen insanların sağlığına da zararları olabileceği belirtiliyor. Bazı araştırmalarda, süt ürünlerinin belirli kanserlere yol açtığı ya da eklem iltihabı veya migreni olan kişilerde ağrıları artırdığı belirlenmiştir. Ayrıca işlenmiş etlerde bol miktarda sodyum bulunuyor