Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Sağlıkta “Can Alıcı” devrim!

Sağlıkta “Can Alıcı” devrim!
 

Görsel internetten alınmıştır.


Sağlıkta devrim yaptıklarını söyleyip dururdu hükümet.  Özel hastaneler emrimizdeydi, ilaç kuyrukları kaldırılmıştı, SSK’lı kardeşimiz artık her eczaneden ilacını beklemeden alıyordu. Tüm acillerde bedava hizmet vs. Bir sevindik, bir sevindik.

Zaman geçiyordu ömürden.

Önce gariban hastalar yani parası olmayanlar uzaklaştı özel hastanelerden çünkü özel hastanelerde muayene ve tetkik yaptırmak, yüksek ücret nedeniyle karşılanamaz boyuta geldi. Hastalar mecburen yeniden Devlet Hastanelerinde malum kuyruklara ve tetkik için hayli uzun sürelere mahkûm oldu.

Sağlıkta devrimin en “Can Alıcı” boyutu da yeni ortaya çıktı:

'Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 3 Şubat gününden itibaren  akciğer kanseri olan hastaların ilaç parasını ödemek için “sigara içmemiş olma” şartı getirdi. SGK bununla da kalmadı skleroz (MS) hastalarında kullanılan Fingolimod etken maddeli ilacın ödenmesi için başka bir ilacın bir yıl süreyle kullanılmasını şart koştu.' (hurriyet.com.tr 16.02.2016)

Bu SGK’nın ne yaptığını, ya da ne yapmaya çalıştığını anlamak mümkün değil. Ben çalışırken her ay maaşımdan kesinti yapıyor ve emeklilikten sonra da bana hasta olduğumda bakacağını vaat ediyor ancak ne hikmetse hayati önemdeki hastalığımda ilaç vermem diyor. Bu hakkı nasıl kendinde buluyor?

Ben sigara içen biri değilim ama sigara içen çok insan var. Sigara içti diye nasıl cezalandırır ve onların ilacını vermeden ölüme terk edersiniz? Buna hakkınız var mı?

Bunu kendinizde hak görüyorsanız o zaman bir zahmet yetkili ve etkililerle görüşünüz ve ülkedeki sigara fabrikalarını kapatınız önce. Şayet ülkedeki sigara fabrikalarını kapatmaya gücünüz yetmiyorsa, insanları cezalandırma hakkınızın da olmadığının farkında olmalısınız.

Güçlüye şapka çıkartın, güçsüzlere de fatura. Bu hiç adil değil! 16 Şubat 2016

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..