Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '14

     
    Kategori
    Gündelik Yaşam
     

    Sahiden unuttunuz mu?

    Sahiden unuttunuz mu?
     

    İnternet'ten Alıntıdır


    Kimileri kışı sevmez. Kış demek eziyet demektir. Öyle ya değerli arabalarınız yolda kalır, işin yoksa bu soğukta zincir tak. Ee tabi güzel kızlarımızın saçları da bozulur haliyle ya da maazallah pahalı çizmeleri falan kirlenir, dikkat etmek lazım. He birde hastalık var tabi, kırmızı yanaklar... Akan burunlar... İşte size hayattan şikayet etmek için bir sürü neden. Peki ya güzellikler?

    Ben hiç bir zaman suçlamadım kışı, nasıl yaparım ki! Ne zaman bir kar haberi duysam içim içime sığmaz heyecanlanırım, sanki kar değil de mutluluk yağacakmış gibi hissederim. Hele birde yağdığını göreyim değmeyin keyfime.

    Böyle günlerde ince ince yağan kar çocukluğuma götürür beni. Babamın sobamıza taşıdığı odun, annemin sıcacık çorbası gelir gözümün önüne. Buğulu camları elimle silerken, bacası tüten evlerin, kırmızı kiremitli çatıları kaybolur birer birer. Sisle birlikte yavaş yavaş düşen kar taneleri öyle bir konar ki toprağa sanırsın usta pilot her biri.

    Bu güzel masalın yarını daha eğlenceliydi bizim için. Ertesi gün güneş açınca çoraplarımız ıslanana kadar karla oynardık, malum eve gelince annemden yediğimiz fırçalar da var. Ama günün sonunda sıcacık sobanın başında ısınırken, ne üşüyen ayaklarımız umurumuzdaydı ne de kızaran burunlarımız. Umurumuz da olan tek şey ne kadar eğlendiğimizdi.  

    İşte böyle masumdu kar benim için, küçük bir çocuğun hayallerinden fazlasıydı. Ruhumdaydı, içimdeydi. Bu yüzden karı her görüşümde heyecanlanırım, sanki ilk kez görmüşüm gibi. Sahi size hiç olmaz mı böyle şeyler? Gerçekten bu kadar ruhsuzlaştınız mı? En son ne zaman mutlu olmayı denediniz? Hatırlıyor musunuz gerçekten? Vicdanınızla sizi baş başa bırakıp veda ediyorum. Belki artık seversiniz karı. Tabi burada karın bir araç olduğunu da anlamışsınızdır umarım.

    Küçük şeylerin size büyük mutluluklar vermesi dileğiyle hoşça kalın.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 147
    Kayıt tarihi
    : 12.12.14
     
     

    Kendi halinde, koyu Beşiktaşlı, farklı düşünen, satranç seven bir adam ..