Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '09

 
Kategori
Teknoloji
 

Sahte güvenlik yazılımlarına dikkat!

Sahte güvenlik yazılımlarına dikkat!
 

Güvenlik amacı ile satın alınan bu programların tek amacı bilgisayarları daha güvensiz hale getirmek


Symantec'in henüz yayınladığı Siber Suçlar Raporu'na göre, Birleşik Devletler'de kullanılan bilgisayarların pek çoğunda sahte güvenlik yazılımı yüklü. Güvenlik amacı ile satın alınan bu programların tek yapıp ettiği, bilgisayarları daha güvensiz hale getirmek.
Sanal suçlular, yasal bir siteye erişim anında, sıklıkla virüs uyarısı veren açılır pencereler(pop-up)lar görüntüleyerek, virüs tehlikesine karşı bir yazılım öneriyor. Bu önerilen yazılımlar bazen ücretsiz bazen de ücretlidir. Fakat, bu programların amacı çoğunlukla sizin makinenizi kontrol altına almaktır.
Bu programlar, bilgisayarınızdaki kişisel ya da ticari bilgilerinizi, izniniz olmadan başkaları ile paylaşabilir ve yine bilgisayarınızda davetsiz misafirleri buyur eden arka kapılar açabilir.
Symantec, bu tür zararlı amaçlar doğrultusunda çalışan ve "Antivirus 2010", "SpywareGuard 2008" gibi isimler taşıyan 250'ye yakın sahte güvenlik yazılımı tespit etti.

Bilgisayarlarınızı güvenli hale getirmek için lütfen uzmanların uyarılarını dikkate alınız. Unutmayın, yaşadığımız dünyada artık zararlı yazılımlar da kendini "güvenlik" etiketi ile pazarlıyorlar.

 
Toplam blog
: 26
: 1696
Kayıt tarihi
: 14.08.09
 
 

1986 İstanbul. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya eğitimini yarıda bıraktı. Sakary..