Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '19

 
Kategori
Kitap
 

Şairlerin İlginç Hayatları

"Edebi Köleler Ebedi Efendiler"

Şiar ve yazarların yazdıkları kadar yaşadıkları da dikkate değer kanısındayım. Doğumlarından yaşamlarının sonuna kadar sadece bir insan olarak yaşamları gerçekten çok ilgi çekici olabiliyor. Ve birçoğumuz da bu hayatlardan habersiz sadece yazdıklarına odaklanıyoruz. Acaba bu edebi şahaserleri yazanlar yaşadıklarından hiç mi etkilenmediler? Dostlukları, aile yaşantıları, aşkları, günlük hayatları eserlerine hiç mi girmedi? Bence bir eserin sahibi hakkında ayrıntılara sahip olmak eserin daha farklı bakış açısıyla okunmasına yardımcı olacaktır. 

Sabahattin Ali'nin mola verirken katledilişine giden yaşamını, Ahmed Arif'in prangalı yıllarını, Nazım Hilmet'in esaret altındayken bile uğruna şiirler yazdığı kadınlarını, Orhan Veli'nin avarelikle dolu hayatını, Neyzen Tevfik'in meyhane ve tımarhane arasında mekik dokuduğu günleri  bilmek santına olduğu kadar sanatçıya da gereken kıymeti vermemize katkı bulunacaktır. 

18 şair ve yazarın ilgi çekici hayat hikayelerini bulacağınız "Edebi Köleler Ebedi Efendiler" kitabı sizleri bu alanda içinde sürprizlerin olduğu bir yolculuğa çıkaracaktır. Keyifli okumalar dilerim.

Kitapta kimler mi var?
Orhan Veli
Oğuz Atay’ın
Cemal Süreya
Can Yücel
Ahmet Haşim
Nazım Hikmet
Mehmet Akif
Yahya Kemal
Neyzen Tevfik
Özdemi Asaf
Sabahattin Ali
Reşat Nuri
Orhan Kemal
Cahit Sıtkı
Tevfik Fikret
Attila İlhan
Ahmed Arif
Cahit Zarifoğlu

 
Toplam blog
: 26
: 436
Kayıt tarihi
: 20.06.17
 
 

#edebiyat #yazar #kitap #öğretmen #baba #etimoloji #biyografi #şiir #öykü #yaşanmışlık ..