Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '19

 
Kategori
Kitap
 

Verimli Kitap Okuma

VERİMLİ OKUMAK - İYİ BİR OKUR OLMAK
İNŞA EDİLMİŞ BİR KÜTÜPHANE YARATILMIŞ BİR HAYAT DEMEKTİR
(DOMINQUEZ)

Hangi meslekten olursa olsun okumak insanı bambaşka noktalara götürür, zenginleştirir. Bizden sonrakilere örnek olabilmek için okumalıyız. Başarılı insanların ortak özelliği çok okumalarıdır. Bizler de başarılı donanımlı olmak için okumalıyız. Ve en önemlisi okumak bizi iyi bir insan yapar unutmamalıyız.

Okuma alışkanlığı edinmek için öncelikle kendimize bir sınır belirleyebiliriz. Örneğin günde 10 15 sayfa ile başlayabiliriz. Tarzımıza uygun, dili bizi zorlamayan kitaplar seçmeliyiz. Okuma alışkanlığı edinene kadar sevdiğimiz türde kitaplar okuyabiliriz ama iyi bir okur sever her türden kitap okur. Okumaya zaman ayırmalıyız öncelik vermeliyiz. Yani kitaplar hayatımızın bir parçası olmadır.

Verimli bir okuma için okurken kitap bana ne anlatıyor diye düşünmeliyiz. Notlar alarak, bilmediğimiz kelimeleri öğrenerek okuyalım ki kitaptan verim alalım. Her yaşın kitabı ayrıdır unutmayın o yüzden yaşımıza seviyemize uygun kitaplar seçmeliyiz. Anlamadığımız bir kitabı bekletip başka bir zaman okuyabiliriz.  Okuduğumuz ya da okuyacağımız bir kitap hakkındaki eleştirilere göz atabiliriz böylece kitap hakkında fikir edinebiliriz.  Okuyup bitirdiğimiz bir eser hakkında durup düşünmeliyiz.

Son olarak çevirisi güvenilir kitaplar seçelim çeviri çok önemlidir… Veee anne babalar da okuyan bireyler olmalıdır ki çocuklar gördüğünü örnek alsın…

 

 
Toplam blog
: 6
: 140
Kayıt tarihi
: 26.06.19
 
 

Okumayı ve yazmayı seven kişisel gelişim ve psikoloji meraklısı bir öğretmenim.... bu konularda y..