Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sakın Haa...

Sakın Haa...
 

"Erkeğinizi elinizden kaçırmak istemezsiniz, değil mi?"

Bir haber sitesinde, böyle bir yazı gözüme takıldı. İkili birliktelikleri yıkabilecek ve erkeğini elinin altından kaçırtacak hatalar yapan kadınlara yönelik, bir araştırma yazısıydı... Bunları; 10 başlıkla sınırlamış olan uzmanların, önerileri de diyebiliriz...

* Erkeğinizi konuşmaya zorlamayın...

Sevgiliniz yada eşiniz, bazen konuşmuyor olabilir (Konuşmayı unutmuş olabilme ihtimalini dahi, düşünmeyiniz..!). Onun neden konuşmadığını merak ederek (Alla alla nooldu yine buna ? dememeye gayret gösteriniz..!), ona bol bol (Ahiret soruları da dahil..!) sorular sorarak rahatlatmaya çalışmayın. Suskunluğunu saygıyla karşılayın ve hatta, iyi olduğunu söylese bile üzerine fazla gitmeyiniz (Ayy valla inanmıyorum gözümün içine baka baka yalan söylüyor diye, kavga kıvılcımı yaratacak imalı bakışlardan dahi uzak durunuz..!). Erkeklerin, kadınlar kadar çok konuşmayı sevmediğini (Erkekler; kadınları çok konuşmadıkları zaman, daha fazla severler..!), unutmayınız.

* Parasız dışarı çıkmayın...

Erkekler genellikle cömert davranmayı severler (Cömertlik; sadece cüzdanla olmaz, sevgide de cömert olurlar unutmayınız..!). Belki; elinizi cebinize atmanızı dahi, istemezler (Oooo sen bana küfür et, daha iyi...olmaz öyle şey. Sok o parayı cebine bakiiim... deseler bile sizi deniyor olabilirler unutmayınız..!). Ama bırakın bunu içlerinden geldiği gibi yapsınlar (Haa şöyle, Bizim oralarda böyle şeyleri delikanlıya yakıştırmazlar, diye düşünmelerini sağlayınız..!). Eğer her zaman; hesap ödeme görevini ona bırakıyorsanız (Amaaan, yarın benimle evlenmeyi düşünüyorsa ödesin bana ne... diye asla düşünmeyiniz..!), kendilerini kullanılmış gibi hissederler (Aaabi Hatun beni, para ağacı gibi görüyor yaau... diye düşünebilirler unutmayınız..!). İlişkilerde eşitlik olmalı (Hani her fırsatta, kadın-erkek eşittir dersiniz yaa !? işte öyle..!). Sürekli sevgilinizin her şeyi ödemesini bekliyorsanız (Bakalım bu sefer cebinden, kaç tane mavi banknot çıkartacak ? diye merak etmeyiniz..!), kısa sürede asıl duygularınızdan şüphelenip (Ulan bu hatun beni mi ? Paramı mı ? istiyor acaba...Diyebilirler hatırlayınız..!), ondan faydalandığınızı düşünecektir.

* Durumu kurtarmak için ağlayıp sızlanmayın...

Hiç farkettiniz mi (Her şeyden haberdar olmanıza rağmen..!) ? Erkekler; her tartışmadan sonra, hatalı olsalar da, olmasalar da doğal bir şekilde özür dilerler (Bu konuda; erkekler gerçekten erdemlilik gösterebiliyorlar, istisnai durumlar hariç..!). Kadınlarda ise olay tamamen farklı oluyor (Gözyaşı; daha bir erdem gösterisi gibi, gösterilmeye çalışılmasına rağmen..!). Erkekler sizin; taş kadar katı ve duygusuz olduğunuzu düşünmeseler de (Kadınlar; daima yumuşak ruhlu ve duygu abidesidirler, unutmayınız..!), yetişkin bir kişi olarak konuşmanızı beklerler (Her zaman cesurca ama kırmadan..!), ağlamanızı değil (Bazen inandırıcı olmayabiliyor..!)...Çünkü; hiç bir erkek, ağlayan bir kadına dayanamaz (Ağlayan bir kadını görünce, tüm yelkenlerini indirirler biliyorsunuz..!)ve sizin de bunu silah olarak kullanmanızı istemezler (Silahın şekli nasıl olursa olsun, yine de silah, silahtır unutmayınız..!).

* Arkadaşlarınızla sevgilinizin arkasından konuşmayın...

İlişkinizin sırlarını anlatmak kadar kötü bir şey yoktur (Her zaman; erkeklerin maceraları olacak diye, bir şey yok ya.!?). Sevgilinizle aranızda (Karekedi girmediği sürece..!), yaşamış olduğunuz her şeyde (İlk öpüşmeniz dahi olabilir..!), bir özeliniz vardır daima (Özelin; ne derece özel olacağı, size kalmış olsa bile..!). Bunu; en samimi bulduğunuz arkadaşlarınızla paylaşarak (Buna Kankileriniz de dahil..!), aranızdaki büyünün (Vuu-Du büyüsü olmadığı sürece..!)bozulmasına sebep olabilecek bir söz (Varyaa, sevgilimle geçen gece...diye başlayan ve noktası, virgülüne kadar anlatacağınız maceraların duyulabileceğini unutmayınız..!), onu rahatsız edebilir (Siz farkında olmadan..!). Bunun sonucunda ise, bir süre sonra onu kaybedebilirsiniz (Alçak herif, beni terketti diye ağlamayınız..!).

* Kalabalık yerlerde sevgilinize fazla asılmayın...

Erkek arkadaşınıza sevginizi göstermeniz güzel bir şey (Bakııın benim sevgilim buuu ! diyerek, onu herkesin gözleri önünde sıkıştırmaya çalışmayın..!). Ama, unutmamanız gereken bir şey varsa o da (Doğum gününüzü hatırlamasını, ilk buluşmanızı, ilk öpüşmenizi nasıl unutmuyorsanız buda öyle bir şey..!), başbaşa kaldığınız zaman yapacağınız şeyleri (Belki; onun evine, pul kolleksiyonunu görmeye gittiğiniz zamanlardaki gibi..!), herkesin gözleri önünde sergilemeye çalışmayınız (Etraftaki hemcinslerinize; bu yakışıklı benim sevgilim, ona göre diyerek, ona öpücükler falan kondurmayınız..!). Çünkü erkekler (Az biraz maço olurlar..!); duygularını kadınlar kadar kolay göstermezler (Sizi öpecekse bile, kuytu bir yerde yapacaktır yinede..!). Her erkeğin kendine özel bir davranışı vardır (Delikanlının El kitabı adlı serilerde olan türden şeyler yani..!).

* ''Bir dahaki sefere'' sözünü sürekli kullanmayın...

Bu üç küçük kelimenin, ne kadar sıkıcı olduğunu biliyormusunuz (Bunu en iyi, çok istediğiniz halde elde edemediğiniz durumlarda duyuyordunuz ya..!)? Hatırlayınız (Oyuncakçı dükkanında gördüğünüz ve alınması için, yaygaralar kopardığınız 'ağlayan bebekler' vardı bir zamanlar..!), siz küçükken anneniz sizi, sürekli böyle azarlamazmıydı ?(Hayııır, o bebeği aldıktan iki gün sonra, yine sıkılacaksın ve oynamayacaksın onunla...Bir dahaki sefere yine bebek isteyeceksin..!)

* Fazla üstüne düşmeyin...

Bazı kadınlar sevgililerini, günde en az 10 kere ararlar (Cep telefonu denilen teknoloji dahi, bundan sıkılıyordur..!). Tabiki onu aramanız gayet güzel bir şey (Bundan daha güzel bir şey olamaz ama..!). Ama onun da bazı sorumlulukları ve yapması gereken işleri olduğunu unutmayınız (Belkide; düğününüz için, para biriktirmeye çalışıyor olabilir..!?). Her saat başı onu arayarak (Guguklu saatler bile, hala gu-guk diye ses çıkarıyor..!) rahatsız ederseniz bundan oldukça sıkılabilir (Saat oniki olduğu zaman, oniki defa gu-guk sesini duymaktan sıkıldığınızı hatırlayınız..!). Ama en azından aradığınızda, zamanının olup olmadığını sorabilirsiniz (Randevu alın demiyoruz ama, sadece zamanın var mı diye sorabilirsiniz..!). Fazla sıklıkla aramazsanız o sizi, sizin onu merak ettiğinizden daha çok merak edecektir unutmayınız..! (Yahu bu kız beni neden aramadı ki ? ulan yoksa başka bir herif bizim manitaya askıntı falan mı oldu acep..!? diye düşünebilir..!)

* Arkadaşlarına bütün sırlarını vermeyin...

Erkek arkadaşınızın hayatının bir çok detayını biliyor olabilirsiniz (Siz bayanların; dünyanın en detaycı canlıları olduğu, su götürmez bir gerçektir..!). Çocukluğunda yapmış olduğu yaramazlıkların yanısıra (Komşusunun, kendi yaşıtı olan kızı ile oynamış olduğu 'evcilik' oyunu dahil..!), yatağını ıslattığını anlatmış ise (Yatak ıslatma hadisesi, sadece erkeklere özgü bir durum değildir ayrıca..!), bunu arkadaşlarına bir şekilde anlatırsanız (Sevgilimin çocukluğunda...ile başlayan bir cümle kurarsanız, kendinizi de olayın içinde bulabileceğinizi unutmayınız..!), onun da sizin bazı sırlarınızı bildiğini asla unutmayınız...(Mesela göğsünüzün üzerindeki benden bahsedebilir..! Yada selülitleriniz hakkında ağzından laf kaçırabilir unutmayınız..!)

* Geleceği planlamak...

Erkekler içlerinden geldiği gibi davranmayı severler (Akşam eve gelirken; hiç bir nedeni olmaksızın, size bir buket çiçek alıp gelebilir..!), sürprizlerle dolu bir yaşam isterler (Onunla beraber oturup, tuttuğu takımın maçını izlemek istemenize memnun olacaktır, unutmayınız..!). Siz önceden planlar yaparsanız (Tatil için gitmek istediğiniz yere, üç ay önceden rezervasyon yaptırmanız gibi..!), onlar hayatları için çok önemli olan sürprizleri, yaşayamazlar (Kendilerini esir alınmış gibi hissedebilirler..!). Her erkek kolay kolay özgürlüğünden vazgeçemez (Çıkmaya başladığınız üçüncü hafta sonunda, evlenmek istediğinizi belli eder gibi davranmayınız..!), onlara öneride bulunarak destek olduğunuz zaman (Bu akşam; yemeği dışarıda mı ? yoksa evde mi yemek istersin ? diye sorabilirsiniz. Yemeği yakmadığınız müddetçe..!), ona söz hakkı verdiğinizi düşünerek, sizin yanınızda gayet rahat olurlar...

* Biz kelimesini çok erken kullanmayın...

Her ilişki sen ve ben olarak başlar ve bunların 'Biz'e dönüşüp dönüşmeyeceği kesin değildir (Kesin olan bir tek şey varsa o da; kadın ve erkek ilişkileri sürekli değişkendir, deniz dalgası gibidir unutmayınız..!). Erkekler aceleci kadınlardan hiç hoşlanmazlar. (Bekarlığın sultanlık olduğunu hatırlayınız..!)

Sağlıcakla kalın sevgili dostlar...

 
Toplam blog
: 122
: 2970
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

Ankara Doğumluyum... Yazı yazmayı, çizmeyi, okumayı, izlemeyi, dinlemeyi, vb...vb... seviyorum. Bodr..