Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '08

 
Kategori
İnançlar
 

Sakın şüpheye düşenlerden olma

Sakın şüpheye düşenlerden olma
 

Asıl öldükten sonra dirileceğini bilmemektedir insan ki, Allah'ın rızasını gözetip, O'nun emirlerine uyup, cenneti dileyeceği yerde, dünyayı ahirete tercih edip,
haram yiyip haram içerek, haram verip haram alarak, günahlar içinde ölü yaşıyor.

Yaşadığına işte hayat bu diyor ve ölü olarak yaşadığı bu bedbahtlığa, başkalarını da davet ediyor. Onun içindir ki;

Yüce Allah şöyle buyuruyor: Muhakkak onlari kendi yüklerini(günahlarını)ve o yüklerle (günahlarla) beraber daha nice yükleri (başkalarını kandırıp saptırmalarının vebalini) de bizzat yüklenecekler ve şüphesiz ki uydurdukları şeylerden kıyamet günü sorumlu tutulacaklardır.(hesaba çekileceklerdir.)
(Ankebut Suresi-13)


Başkalarını ayartıp kötü yollara düşürmenin büyük bir haksızlık olduğuna şüphe yoktur. Kur-an, toplum hayatının ahlak ve fazilet doğrultusundaki ölçüsünü alt-üst edenleri Nuh Peygamber'in kıssası ile uyarıyor....Nuh Peygamberi alaya alanların, Hak'ka karşı gelip nefislerinin esiri olarak azgınlık gösterenlerin. Başkalarının doğru yolda bulunmalarına tahammül edemeyenlerin sonunun ne olduğunu iyice düşünmelerini telkin ediyor.

-Ey iman edenler! Rukü ve secde edin(namaz kılın.) Rabbinize ibadet edin ve hayır yapın ki, kurtulabilesiniz.(Arzunuza kavuşasınız.) (Hac Suresi-77)

Hiç kimse HİDAYETSİZ saadet talep edemez. Hayat ise ancak ahiret hayatıdır.

Dünyayı yaşadığım bir iklimdir benim adım...

Her insan yaşadığı yerlere benzer...

Gezsem de dünyayı adım adım,

Benim her yanım,

Vatan toprağım...

Sevdiğim yüreğim

Allah aşkıyla hu der...

Her yanım Onun aşkı ile titirer...

- Göklerde ve yerde hiç bir kimse yoktur ki, esirgeyici (Allah'a)kul olarak gelici olmasın. (Meryem Suresi-93)

-Andolsun ki O, ilmiyle hepsini kuşatmış ve teker teker saymıştır.(Meryem Suresi-94)

-Kıyamet gününde her biri O'na tek başına gelecektir.(Meryem Suresi-95)

-İman edip iyi işlerde bulunanları esirgeyici (Allah) sevgili kılacaktır.(onları herkese sevdirecektir.) (Meryem Suresi-96)

-(Habibim) Biz Kur-an'ı, Allah'a karşı gelmekten sakınanları müjdelemen ve inat edenleri korkutman için, senin dilinden indirerek kolaylaştırdık.(Meryem Suresi-97)

-Gerçek Rab'binden gelendir. Sakın şüpheye düşenlerden olma (Bakara Suresi-147)

 
Toplam blog
: 25
: 464
Kayıt tarihi
: 13.01.08
 
 

-Dünya bir hazırlık okuludur. Bu geçici bir oyundan ibaret, Hayat okulundaki, hergün aynı şeylerin t..