Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

29 Şubat '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Salatalar, leziz tarifler pratik

Salatalar, leziz tarifler pratik
 

Lezzetli salata tarifleri...

Üstelik besleyici ve pratik...

İşte leziz tarifler:

* Bostan salatası için; 3 adet kabukları soyulmuş domates, 1 adet soğan ve 1 adet salatalığı küp küp doğrayın. Yarım demet maydanoz, semizotu, nane ve 2 adet yeşil biberi ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, tuz ve zeytinyağı ile harmanlayın. Bir süre buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

* Sarı mercimek salatası için, 2 su bardağı sarı mercimeği yumuşayana kadar sıcak suda bekletin. Yarım demet ince kıyılmış maydanoz, 6 adet ince kıyılmış yeşil soğan, yarım demet ince kıyılmış dereotu ile soğuyan sarı mercimekleri harmanlayın. Limon, yağ ve tuz ekleyip, marul yapraklarının içerisinde dekoratif olarak servis edebilirsiniz.

* Salamlı, şehriyeli salata için; 1 kâse kornişon turşu, 100 gram salam, 1 kâse bezelye, 2 kaşık biber ve 1 tutam maydanozu doğrayıp, 1.5 su bardağı haşlanmış arpa şehriye ile karıştırın. Üzerine limon, zeytinyağı ve karabiber ekin. Servis tabağının altına yeşillikler koyarak servis yapabilirsiniz.

* Pirinç salatası için; 3 su bardağı haşlanmış pirincin içerisine, 8 adet salatalık turşusu, 2 adet havuç turşusu, yarım demet dereotu, yarım demet maydanoz, 4 adet yeşil soğanı ince ince doğrayıp ekleyin. Üzerine 1 adet limonun suyu, tuz ve bir miktar yağı da karıştırın. Üzerini mısırla renklendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

* Hardal soslu salata için, 1 demet kıvırcık ile 1 demet marulu elinizle salata kabına doğrayın. 1 kırmızı biber ve 3-4 dilim salamı uzun uzun doğrayıp ekleyin. 2 adet haşlanmış yumurta ve 1 kâse rendelenmiş kaşarı salataya ilave edin. En üste konserve mısırı ekleyin. Sos için; zeytinyağ, limon suyu, hardal ve tuzu karıştırın. Salatanıza ilave edip servis yapın.

* Piyaz için, 1 su bardağı fasulyeyi haşlayın. 1 adet soğanı yarım daire şeklinde ince keserek tuzla yumuşatın ve 3 yeşil biberi ince ince doğrayın. En son kabukları soyulmuş 2 adet domatesi de doğrayıp tüm malzemeleri tuz, karabiber ve soğuyan fasulye ile karıştırın. Üzerine limon ya da sirke ekleyin. Dilerseniz haşlanmış yumurta ile servis edebilirsiniz.

* Sosisli salata için, 4 patatesi ve 1 adet havucu haşlayıp püre haline getirin. Patates ve havuç karışımını fırın poşetinin üzerine alarak yayın. Üzerine önce süzme yoğurt, sonra haşlanıp küp küp doğranmış havuç, bezelye ve sosis koyarak rulo yapın. Hazırladığınız ruloyu ince doğranmış maydanozla kaplayın ve dilimleyerek servis yapın. 


 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..