- Kategori
- Yemek - Mutfak
Şalgam çorbası

ŞALGAM ÇORBASI
Sivas'ta kış aylarında sık tüketilen, sağlıklı ve içinizi ısıtacak bir çorba!
MALZEMELER
1 Adet orta boy Şalgam
1 Baş Soğan
Yarım çay bardağı Bulgur
Et suyu
Tuz, Biber
Sıcak su
Şalgam yıkanıp soyduktan sonra bıçakla yaprak inceliğinde yontulur.
Acı suyunu çıkarmak için ir kez daha süzgeçte yıkanır.
Soğan küçük parçalar halinde kesilir.
Soğan, Şalgam, Et suyu, domates suyu, tuz, biber tencerede karıştırılır. Sıcak su ilave edilir.
Şalgamlar yumuşayıncaya kadar ateşte kaynatılır.
Ateşten indirirken üzerine isteğe göre nane, bahar ilave edilebilir.
Afiyet olsun…
L.G.E