- Kategori
- Yemek - Mutfak
Yarımcık ya da çiğ börek
Sabah kahvaltısı ya da akşam yemeği yerine geçecek kısa bir börek tarifi vermek istiyorum. Biz ona yarımcık diyoruz ama siz belki ismini çiğ börek olarak biliyorsunuzdur ; ama biraz çiğ börekten farklı gibi . En azından yarımcık sanki daha kolay.
Gelelim tarifimize ; İlk önce bir kaba bir yemek kaşığı zeytinyağı koyuyorsunuz. Arkasından bir kahve fincanı su ilave ediyorsunuz.Bu arada başka bir kapta peynir ve naneyi iyice eziyorsunuz . Nane sevmeyenler hiçbir şey koymayabilirler. Hemen belirteyim ben Türk kahvesini biraz büyükçe fincanda içerim.
Efendim ardından su ve yağ karışımına un koyuyorsunuz ama unu çok dikkatli koymaya çalışın çünkü kıvamının bozulmaması lazım un koyarken tuz ilave etmeyi de unutmayın. Yapacağınız hamurun kıvamı hani derler ya kulak memesi yumuşaklığında olsun.
Masanızın üstünü güzelce sildikten sonra unlayın kalınca bir merdaneyle ufak parçalara ayırdığınız hamuru ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde açın şekil vermek istiyorsanız tatlı ya da çorba kaselerini ters çevirerek kullanabilirsiniz. Açılmış hamurun içine peynirli içi koyun güzelce katlayın. Bu oranlarla hazırladığınız takdirde dört ya da beş börek elde edebilirsiniz.
Hazırlamış olduğunuz katlı börekleri zeytinyağında tavada güzelce kızartın. Daha sonra bir tabağa yağı süzülmesi için aldıktan sonra sıcak sıcak afiyetle yiyin.Çay demlemeyi unutmayın.