Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '12

 
Kategori
Dünya
 

Salih Muhammed Müslim kimdi?

Salih Muhammed Müslim kimdi?
 

1.5 ay öncesinin en çok konuşulan kişisiydi Salih Muhammed Müslim. Çünkü bu şahıs Türkiye’deki BDP benzeri bir yapının Suriye’deki kolunun başında bulunan isim. Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) başındaki bu isim Suriye’nin kuzayindeki 6 bölgeyi kontrolleri altına aldığını duyurunca Türkiye ayaklanmıştı. Dışişleri Bakanımız bu yapılanma bölgesine eğitimli peşmerge gönderen Barzani’ye gözdağı vermek için gitmişti. Başbakan çok sert sözler söylemişti. Bu çıkış üzerine Müslim gayet yumuşak açıklamalar yaparak dikkat çekmemek istemişti falan filan.

Sonra PKK’ya Şemdili’de 10 gün süren çatışmalarla 2 şehit verdik, Hakkari’de sınır bölgesindeki üç karakola yapılan saldırıda 8 şehit verdik, İzmir Foça’da 1, Hakkari’de 2, Gaziantep’te 9 sivil şehit verdik. BDP ile PKK yolda öpüştü, sonra tekrar Şemdinli’de 5, Beytüşşebap’ta 10 şehit verdik. Yetmedi Beytüşşebap’ta 1 şehit daha verdik. Bu sefer onlar değil kendimiz şehit ettik Afyon’da 25 tane canımızı. Yüksekova’da 1 şehit, Şemdinli’de 2 şehit, İstanbul 1 şehit, Hakkari’de 4 şehit, Bingöl’de 10 şehit, Tunceli’de 1 ve dün 7 daha şehit verdik. Toplamda 89 şehit ve yüzlerce yaralı.

Şimdi ise üzerinden sadece 1.5 ay geçmişken kimse ne Suriye’nin kuzeyini yazıyor, ne PYD’yi yazıyor ne de Salih Muhammed Müslim’i. Herhalde Müslim Bey Türkiye’nin şehitleri varken biz burada devlet kurmayız, komşuluk ahlakına sığmaz deyip vazgeçmedi devlet hayalinden.

Orada yeni bir yapılanmaya gidiliyor ve bu yapılanmada Türkiye’nin başına terör belasını örerek söz sahibi olmaması sağlanıyor. Yarın sürpriz bir şekilde sözde devletlerini kurduklarını açıklarlarsa kimse şaşırmasın.

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..