Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '16

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Salzburg’da müzik dolu bir festival: Festspiele der Blasmusik

Salzburg’da müzik dolu bir festival: Festspiele der Blasmusik
 

Festspiele der Blasmusik


Salzburg’da müziksiz meydan yok… Old Town’un orta yeri… Harika bir enerji var. Salzburg ‘un keyifli meydanlarından Residenzplatz’da geçtiğimiz yıl  14-17 Mayıs arasında düzenlenen BlasMusik festivaline (Festspiele der Blasmusik ) denk geldik. Festival ile ilgili videomuzu youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz. 

O kadar çok eğlendik ki… Mozart ve Strauss’un bestelerinden modern müziğe kadar bir enfes bir seçki sundular… Meydana kurulan oturma düzenleri üzerinde lokallerle kaynaştık ve lezzetli balık ve biralarının tadına baktık.  Festivalin bu yıl ki tarihleri ise 5-8 Mayıs.  Residenzplatz’da Salzburg Katedrali’ni ve Panorama Müzesi’ni gezebilirsiniz. Ayrıca meydanın ortasındaki Residence Çeşmesi’ni de görebilirsiniz. Bu meydan Salzburg festivalleri ve Christmas Market’lerine ev sahipliği de yapıyor. Kışın bambaşka güzellikte olduğu kesin.

Salzburg’un deyince akla gelen o çikolatalar…. Paul Fürst’ün 1980 de yaptığı ve hala çok meşhur olan Mozart çikolatası (Mozartkugel) almadan dönmeyin. Mirabel olanları pek hoş değil Mozart’a oranla… Alter Markt Square’de Konditorei Fürst adlı dükkanda gerçek Mozart çikolatalarını bulabilirsiniz.

Residenzplatz 'ın bir arka blokunda Mozart Meydanı var. Mozart’ın heykelinin olduğu bu geniş meydanda hava güzelse dışarıda oturabileceğiniz güzel bir café (Café Glockenspiel) bulunuyor. Keyifli bir meydan. Ayrıca Salzburg Museum da burada.

Kapitelplatz meydanı da şehrin hareketli ve fotojenik meydanlarından biri. Salzburg Kalesi manzaralı meydanda altın kürenin üzerinde duran adam heykeli (Golden Kugel –Golden Ball ) dikkat çekici. 2007’de Stephan Balkenhol tarafından yapılan bu heykel Salzburg Vakfı'nın bir sanat projesinin bir projesiymiş. Özellikle gece çok ilginç görünüyor.

Salzburg’da şnitzeli burada yemelisiniz!

Eski şehrin ortasındaki Golden Kugel ("Guglbräu") sizi tarihi bir atmosferde ağırlıyor. Buraya mutlaka gelin.1700‘lü yıllardan kalan binanın üst kısmı otel olarak hizmet veriyor. Otelin Salzach nehrine bakan manzarası var. Tonoz duvarları olan yemek odasında yemek yedik. Yağlı boya tablolar ve Mozart odası gibi yemek odaları da bulunan restoranda inanılmaz lezzetli bir şnitzel yedik. Ayıp olmasın Viyana’dakilerden iyiydi. Tekrar şnitzel yemeye bi kaçasım var. Fiyatlar da makul düzeydeydi.

Daha fazla Salzburg yazısı için tıklayınız!

 
Toplam blog
: 48
: 160
Kayıt tarihi
: 25.10.14
 
 

Tiyatro, Müzik, Plastik Sanatlar, Sinema sever, Gezip, görmek anlatmak, fotoğraflamak ister, Şehi..