Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyon Bursa

Şampiyon Bursa
 

2010 yılı şampiyonu Bursaspor. Üç büyüklerin arasında gidip gelen şampiyonluklara Bursaspor ara verdirdi. Yıllar önce tıpkı Trabzon'un yaptığı gibi. Son günlerin ifadesiyle, futbolumuzda bir Anadolu açılımı gerçekleşti. Geçen sene Sivas, son haftalarda liderliği kaybettiğinde, belki de gelecek sene bir Anadolu kulübünün şampiyonluğunu müjdeliyordu.

Ve o müjde gerçek oldu. Bursaspor'u kutluyoruz, başarılarının devamını diliyoruz. Özellikle Ertuğrul Sağlam'ı selamlıyoruz.

Bu başarı, diğer Anadolu kulüplerinin ufkunu revize etmiştir. Bundan sonra liderliği, şampiyonluğu hedefleyen kulüplerin sayısını artacaktır. Üç İstanbul kulübünün kötü gidişi, ideal kadrolarının oluşturulmasındaki sıkıntılar, önümüzdeki yılda ligimizin yeni süprizlere sahne olabilir. Galatasaray sıkıntılı, Beşiktaş sıkıntılı, Fenerbahçe özellikle dün yaşanan travmadan sonra zor toparlanacağını düşünürsek, Bursa, Trabzon, Kayseri ve Eskişehir'i önümüzdeki sene dikkatle izleyeceğiz. Kadro ve teknik çalıştırıcı faktörünü düşünürsek önümüzdeki sene için favorim Bursa ve Trabzon.

2011 de de bir Anadolu kulübü şampiyon olursa üç büyüklerin işi daha da zorlaşacaktır.

Sanıyorum, Türk futbolu kabuk değiştiriyor. Kaliteli, uyumlu, mücadeleci ve hedefe kenetlenen bir analayışı gerçekleştirmeliyiz. Avrupa ve dünya arenasında tekrar yeralmalıyız. Kısır, kavgacı anlayıştan sıyrılmalıyız. Bu anlamda Fenerbahçe'nin kaybetmesi iyi oldu. Yoksa biz bunları konuşamayacaktık.

Evet bugün, Bursaspor şablonu bozmuştur. Tebrikler Bursaspor, tebrikler Bursa taraftarı....

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..