Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyon gibi

40 haftadır devam eden 3 Temmuz dizisi final bölümüyle seyirciye veda ederken herkesi şok eden bir final seyrettik. Çünkü dizinin başından beri figüran olanlar final bölümünde başrol oynadılar. Tabi buna en çok figüranım diye sızlananlar şaşırmıştır. Espri bir yana kendilerinin figüran olduğunu söyleyen  Galatasaraylı yönetivi acaba şimdi ne düşünüyordur. Söylediklerinden utanmış mıdır?

Sezonu lider olarak bitiren ve süper Finalde başarısız bir görüntüsergileyen Galatasaray'ı şampiyonluğu için kutluyorum. Ayrıca 315 gündür hergün tapelerle yatıp tapelerle kalkan bir takımın oyuncularını da sezonu 2 finalle bitirdikleri için tekrar kutluyorum. Sezon başında kadrosundaki yıldızları kaybeden her gün ne olacağını bilmeden güne başlayan sürekli aşağılana n bu futbolcuları ne kadar övsek ne kadar gurur duysak azdır. Yöneticisisnden teknik kadrosuna futbolcusundan taraftarına kadar hepsi alkışı fazlasıyla hakettiler. 

Fenerbahçe haricinde hiç bir kulübün bu kadar badireye rağmen bir sezonu 2 finalle bitirmesi mümkün değildir. Bunu da başaran geçen sezon ki şampiyonluğun temiz olduğuna sonuna kadar inan taraftardır. Belki Fenerbahçeli futbolcuların herşeyin bittiğini düşündüğü anda Topuk Yaylasında binlerce taraftarı karşılarında görünce onlarında fikirleri değişti. Taraftarın bu desteği bugünlere gelinmesinde çok büyük katkı sağlamıştır. O yüzden dünkü maçın sonunda yaşana n hayal krıklığından sonra sayıları yüzlerle ifade edilebilecek kendini bilmezlerin yaptığını Kocaman bir camiaya mal etmeye çalışmak kısaca işin kolayına kaçmaktır. 2007-2008 sezonunda Galatasary'ın sahasında şampiyonluğu garantileyen Fenerbahçeli futbolcuları 90 dakika boyunca su yağmuruna tutanlarla dün akşamkileri aynı kefeye koymak da resmen körlüktür. Ancak bu çıkan olayları tasvip ettiğimiz anlamına gelmez. Bu olayları çıkaranlar yakalanıp stadlara girişi yasaklanmalıdır.

Maçın teknik analizine gelince aslında bu kadar yüksek tansiyonlu maçta her futbolcunun her teknik adamın yanlış yapma hakkı vardır. Ancak bir hakemin hatta hakem triosunun böyle bir hakkı yoktur. Daha maçın 30. saniyesinde sarı kart çıkarılmaz sadece uyarlır diye bir kural var mıdır? Engin Baytar'ın resemn eli ile aldıpı topu görmeyen, maçın en iyi adamlarından biri olan Dia'nın hiç bir hareketi olmadan kendini yere bırakan Hakan Balta'nın bu sahtekarlığını yutan sabıkalı Bahattin Duran dün akşam görevini yerine getirmenin huzuru ile uyumuştur! Cüneyt Çakır'a Avrupa'da maç veren gözlemciler bu maçı bir daha seyretsinler de Avrupa Şampiyonasında böyle eyyamcı hakemler maçları katletmesinler. 

Bu maçın teknik analizi falan olmaz. Şu oynasaydı bunu neden geç oyuna aldı neden şunu çıkardı demek  sadece zehirli mantarların işidir.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..