Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '11

 
Kategori
Futbol
 

Aziz başkan Aziz Yıldırım

Aziz başkan Aziz Yıldırım
 

Anlayamadığım şeyler var , anlamak istesemde aklımın yatmadığı , aklım yatsada ısrarla algıdan uzaklaştırdıkları şeyler ... Gündeme bomba gibi düştü Fenerbahçe şike skandalı

Falım reklamlarında güzel köylü kızın, yakışıklı erkeğe sakızındaki falı okurken, köylü ahalinin hep bir ağızdan cıkardıgı HOOOOOOOOOO sesiyle hayretler içinde kaldığı gibi bir hayret yaşadık önce. 

Çıkan her telefon konuşması, her fotograf karesi, her acıklamada, HOOOOO diye başlayan hayretimiz ikiye katlandı. 

Fenerbahçe şampiyon olduğunda herkes Aziz Yıldırımın’ın düşünen adam profilini konuştu. 

Sanki şampiyonluk değil yenilgi yaşamıştı. Ya da kimbilir 2 ay sonra bu şampiyonluğun başına neler getireceği hissiyatıyla öylece yapayalnız düşüncelere dalmıştı stadta. 

‘’Saat 07.00: İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bölge karakolu polisleriyle birlikte Yıldırım’ın Anadoluhisarı’ndaki villasına gitti.
Saat 07.05: Görevli komiser kapıyı açan Yıldırım’a, “Hakkınızda gözaltı ve arama kararı var” dedi.
Saat 07.08: Yıldırım polisleri eve davet ederek, kararı okumaya başladı. Sayfanın üstündeki, “Aramanın nedenini oluşturan fiil” kısmında yer alan, “Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” bölümünü okuduğunda, polislere dönerek, “Silahlı örgüt mü?” diye sordu.
Saat 07.13: Gözaltı listesini okuyan Yıldırım şaşkınlığını ifade ederek, “Bu insanlarla birlikte silahlı örgüt mü kurmuşuz?” dedi’’ 

Okuduğumuz haberler bunlarlada bitmiyordu. Şike paralarını sayarken görüntülenenler, şikede para teslimatı görüntüleri ve habere yansıyan ve dinlemeye takılan telefon konuşmaları ... 

Göz altına alınanlar, gözaltına alınıp tutuklananlar ... 

Sancılı, sorgulu ve hastane kapılarında gecen bir sürecin ardından Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım 'Suç örgütü kurmak' ve 'Şike yapmak' suçlarından Metris Cezaevi'ne gönderildi. 

Ve şike iddialarını masaya yatıran Türkiye Futbol Federasyonu orta yol kararı aldı. İddianame tamamlanana kadar hiçbir kulüp küme düşürülmeyecek.

Lig için erteleme yok, sezon planlandığı gibi 5 Ağustos’ta başlayacak.

31 Temmuz’da Süper Kupa’yı F.Bahçe ile Beşiktaş oynayacak. 

Açıklama ise gayet net. 

'' FEDERASYONUN elinde herhangi bir belge ve delil bulunmamaktadır. Bu nedenle herhangi bir işlem başlatılamamaktadır.'' 

ABD Büyükelçisi ile Erdoğan arasında "turşulu" atışma buraya cok uygun gidiyor. 

‘’Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’’ 

Fedarasyonun elinde herhangi bir belge ve delil bulunmamaktaysa Aziz Yıldırım ‘şuç örgütü kurmak ve şike yapmak’ suclarından neden yargılanıyor? 

Elde herhangi bir belge ve delil yok ise haftalarca gösterilen şike fotografları, konuşmaları, ve fenerin hangi maçlarda şike yaptığı iddeaları neyin nesiydi. 

A şahsı degil, B şahsı değil, X değil, Z değil, İstanbul Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaparak, soruşturma kapsamında Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig’de geçen sezon oynanan 19 maçta şike ve teşvik şikesi tespit edildiğini bildirmemişmiydi. Emniyet Müdürlüğü’nün şike ve teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve delillenmiştir dediği 19 maçın 10'unun 

‘’Spor Toto Süper Lig: Fenerbahçe-İstanbul BŞB: 2-0, Eskişehir-Fenerbahçe: 1-3, Karabük-Fenerbahçe: 0-1, Sivas-Fenerbahçe: 3-4, Buca-Fenerbahçe: 3-5, Eskişehir-Trabzon: 0-0 (şike teşebbüsü), Sivas-Trabzon: 2-3 (şike teşebbüsü). Bank Asya 1. Lig: Altay-Adana: 1-4, Adana-Kartal: 2-3. Ziraat Türkiye Kupası: Beşiktaş-İstanbul BŞB: 6-5. ‘’ oldugunu bizler haberlerde izlememiş, gazetelerden okumamışmıydık. 

Çok değil kısa süre önce buna benzer Juventus vakası yaşanmamış mıydı sonuç ne olmuştu peki. ‘’İtalya'da 2005-2006 futbol sezonunun sonunda Juventus, Lazio, Fiorentina ve Milan gibi ülkenin dev kulüplerinin adının karıştığı skandalda maç skorlarında ayarlama yapıldığı iddia edilmişti. 

Temiz ayaklar adı verilen şike operasyonu, şans eseri İtalyan polisinin mafya ilişkilerini araştırırken telefon dinlemelerinde hakem ayarlama olaylarına şahit olmasıyla başlamıştı. Ve 29 Seri A, 1 Seri B maçının incelendiği operasyonda, hakem atamalarıyla oynandığı ortaya çıkmıştı. Kısa denilebilecek bir süredede karara bağlanan operasyonda, Juventus, Milan, Fiorentina, Lazio ve Regina gibi takımlar ve 25 zanlının yayınlandığı şike sıkandalında cezalar 14 Temmuz 2006'da açıklanmış ve 3 büyük kulüp Juventus, Fiorentina, Lazio küme düşürülmüş, Milan ise Şampiyonlar Ligi hakkını kaybetmişti. 

Sonradan düzenlenen cezalarla Fiorentina ve Lazio da Serie A'da kalmış, sonraki sezona Fiorentina -15, Lazio -3 , Reggina -11, Milan ise -8 puanla başlamıştı. İkinci Lige düşürülen Juventus ise ikinci lige -9 puanla başlama cezasının yanı sıra, son 2 sezonda elde ettiği şampiyonlukları kaybetmiş, bu şampiyonluklar İnter'e verilmişti. Yargılanan 25 zanlıdan 18'i ömür boyu futbol müsabakalarından 80 bin euroya kadar cezalar almıştı. Juventus'un genel direktörü Juventus Kulübü’nün eski yöneticisi Luciano Moggi, eski CEO’su Antonio Giraudo ve eski Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Innocenzo Mazzini ‘ömür boyu men’ cezalarına çarptırılırken, yine Antonio Giraudo 3, Paolo Dondarini 2, Tulio Lanese de 2.5 sene hapis cezası almıştı. 

Fakat operasyon bu cezalarla da nihayete ermemişti. Sonrasında yapılan araştırmalar ve itirazlar sonunda 14 takım hakkında yeni bir soruşturma başlatılmıştı. 18 Temmuz'da yapılacak mahkemeye kadar İnter'e verilen şampiyonluklar da askıya alınmıştı.’’ 

İşte size çok uzak zamanlara gitmeden güzel bir örnek. 

Şimdi TFF Başkanı M.Ali Aydınlar’ın ‘’Gün birlik beraberlik günüdür. Çok detaylı düşünüyoruz. Kararımızın herkesi memnun etmesi mümkün değil. Kamuoyundan soğukkanlılık içinde ve sağduyu ile davranmasını bekliyoruz’’ şeklindeki acıklamasına istinaden sormak istediğim iki soru var. 

Birincisi; 

Yukarıda basın aracılığıyla tarafımıza ulasan şahısların iddaları değil, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yaptıgı açıklamalara istinaden yapılan şike tespit bildirisi, telefon konuşmaları ve görseller Aziz Yıldırımın’ın şike yapmakta ve organize şuç örgütü kurmak’ la yargılanmasında delil ve belge niteliği taşıyorsa ve şuanda Metris ceza evinde tutuklu yargılanmasına sebep ise ve bunlara rağmen elinizde herhangi bir belge ve delil olmadıgı için işlem yapamadıgınız acıklamasını yapıyorsanız federasyonunuzda hangi adalet sistemini uyguluyorsunuz ve halkınızdan hangi sağduyulu davranışı göstermesini hangi birlik ve beraberlik içerisinde olmasını bekliyorsunuz ? 

İkinci merak ettiğim soru ise; 

Juvestus’ta yaşanan çarpıcı ve benzer örneği gördüğümüz halde ‘Hiçbir kulüp küme düşürülmeyecekse, lig için erteleme yoksa, 31 Temmuz’da Süper Kupa’yı F.Bahçe ile Beşiktaş oynayacaksa, F.Bahçe’ye Avrupa yolu açıksa, Aziz Yıldırım neden bu suçlardan Metris ceza evine gönderildi ? 

Ya da şöyle sorayım Aziz YILDIRIM neyin ya da kimin kurbanı oldu? 

Futbol’da siyayasetle benzer kaderi mi paylasıyor dersiniz? 

BDP ve CHP millet vekili secildikleri halde içerde tutuklulukları devam eden millet vekillerinden dolayı Meclise gelmeyerek ve Meclise gelip yemin etmeyerek Boykot etmişlerdi. 

Şimdi içerde Fenerbahçe şampiyonluğu için canla başla çalışan, şike davasına adı karışan ve 'Suç örgütü kurmak' ve 'Şike yapmak’ suclarından Metriste tutuklu yargılanan Fenerbahçe Spor Klubu aziz başkanı Aziz Yıldırım. 

Dışarda da Meclisteki görevlerini devam ettirecek millet vekilleri misali Fenerbahçe takımı düşmeyen bir şampiyonluk ve durmak yok yola devam diyen bir Başkan . 

TFF Başkanı M.Ali Aydınlar... 

Biz Juventus vakasında oldugu gibi, İtalyan polisinin mafya ilişkilerini araştırırken telefon dinlemelerinde hakem ayarlama olaylarına şahit olmasıyla tesadüfen başlayan, davaları hala sürsede şampiyonluğu alınan küme düşürülen Juventus, Fiorentina, Lazio takımlarının başına gelenler gibi bir vaka diyorduk olanlara. 

Ya da ‘’İlahi adalet’’ diyorduk yaşananlara. 

Ama yaşananların İlahi adelet olmadığını görmüş bulunduk. 

’Şike yapmak’’ sucundan Yıldırım içerde, Şampiyon Fenerbahçe ... 

Bir Beşiktaşlı olarak şu anda içerde olmanıza ençok üzülenlerden biri olduğumu belirtmek isterim. 

NE DİYELİM! HAKKINIZDA HAYIRLISI ‘AZİZ’İM. 

 
Toplam blog
: 58
: 3499
Kayıt tarihi
: 16.11.10
 
 

Mersin Üniversitesi Turizm Otelcilik Konaklama işletmeciliği mezunuyum. ..