Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

20 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyonluk tahminlerim

Şampiyonluk tahminlerim
 

Amaç bu kupayı kazanabilmek...


Süper Lig de bu sene çok çekişmeli bir şampiyonluk yarışı izliyoruz. Takımların son 6 maçlık performansları şampiyonluğu belirleyecek. Ben de kendimce şampiyonluk yarışında ki Sivasspor, Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray'ın şanslarını değerlendirmek istedim. Lig sıralamasına göre hemen tahminlerimi paylaşayım.

Geçen sezon muhteşem bir çıkış yakalayarak olağanüstü bir performans gösteren Sivasspor'un bu sene aynı performansı sergileyeceğini pek kimse tahmin etmemişti. Yine geçen sezon olduğu gibi aynı kadroya bir iki takviye ile lige başlayan Sivas spor, başarılı bir performans sergileyerek ligin zirvesine kurulmuş durumda. Sivas spor kalan 6 maçına baktığımız zaman çok ta zorlu bir fikstürünün olmadığını görüyoruz. Haftaya evinde oynayacağı Trabzonspor maçı ile ligin son haftasında deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçı dışında zorlu maçları olmayan Sivas spor'un şampiyonluk şansı bana göre % 30.

En son şampiyonluğunu 2003 yılında kazanan Beşiktaş ise bu yıl özellikle Mustafa Denizli geldikten sonra başarılı bir grafik çizerek buraya kadar geldi. Son alınan Bursaspor beraberliği kimseyi aldatmasın çünkü Beşiktaş o maçta da çok iyi bir performans sergiledi ve rakip Bursaspor' da çok etkili bir takımdı. Beşiktaş geride kan 6 maçında evinde iki tane derbi maça çıkacak bunların dışında ise hafta sonu karşılaşacakları Eskişehir maçı bence Beşiktaş'ın şampiyonluğunu belirleyecek. Eskişehir deplasmanın dan 3 puan çıkarabilirlerse yollarının açık olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş’ı favori görmemin bir diğer nedeni ise fizik güç olarak diğer rakiplerinden çok daha iyi durumda olmaları ve bu ligin en tecrübeli teknik direktörlerinden biri olan Mustafa Denizli’nin takımın başında olması. Beşiktaş'ın bence şampiyonluk şansı % 35.

Uzun yıllardır şampiyonluk özlemi çeken Trabzonspor ise bu yıl gerçekten iyi transferler yaparak şampiyonluğa oynayabilecek bir ekip yaratmayı başardılar. Yeni kurulmuş bir takım olmasına rağmen çok fazla uyum sorunu yaşamadılar. Trabzonspor geride kalan maçlarında özellikle evlerinde oynadıkları ve puan kaybetmemeleri gereken puanları kaybettiler. Ancak hala şampiyonluk şansları var. Kalan 6 maçın da çok ta kolay bir fikstürü olmayan Trabzonspor, hafta sonunda oynayacağı Sivas spor maçında alacağı sonuç, bu yarışın içinde olup olmadıklarını gösterecek. Her şeye rağmen bence Trabzonspor'un şampiyonluk şansı % 20.

Kaliteli yıldız futbolcuları transfer ederek sezona bu ligin çok üzerinde bir kadro kurarak başlayan Galatasaray bir türlü istediği sonuçları alamadı tabii bunda UEFA kupasında oynamasının da etkisi olabilir ama kadroları iki kulvarda da yetebilecek bir kadro idi. Galatasaray'ın en büyük handikabı bence yönetimidir. Galatasaray yönetimi kendi iç sıkıntılarını hiç iyi yönetemeyerek takımın buralara kadar gelmesinde baş sorumlu olmuştur. Yine de bu hafta rakiplerinin puan kaybetmesiyle az da olsa şampiyonluk şansları doğdu. Galatasaray'ın en büyük avantajı fikstürünün kolay olması. Kalan 6 maçında Beşiktaş deplasmanı ve son hafta evinde oynayacağı Sivas spor maçları Galatasaray'ın en zorlu maçları olacak. Fakat önemli oyuncuların sakatlığı ve cezalı olan oyuncuların eksikliğiyle beraber fizik güç olarak ta takımın çok kötü durumda olmasından dolayı, bence Galatasaray'ın şampiyonluk şansı % 15.

Saygılarımla…

 
Toplam blog
: 59
: 798
Kayıt tarihi
: 25.02.09
 
 

Hayat futbola fena halde benzer. Futbol, şahsi beceri gerektirir; ama aslında toplu oynanan, insa..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara