Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '12

 
Kategori
Güncel
 

Samsun'daki TOKI faciası ders olmalı

Samsun'daki TOKI faciası ders olmalı
 

2 gün önce Orta Karadenizde aşırı yağışlardan dolayı seller yaşandı. Sinopta köprüler sele kapıldı, yollar ulaşıma kapandı. Samsun da TOKI konularında facia yaşandı. Bodrum katlarında yaşayan aileler selde can verdi. En son 10 kişinin cesedine ulaşılmıştı. Şimdi herkes şu soruyu soruyor acaba TOKI konularında yer seçimi yanlış mıydı? Yeterli önlemler alınmamış mıydı?

Ben de bir iki TOKI sitesi biliyorum yer seçimleri çok yanlış. Hatta dere yatakları üzerine bile inşaa edilen konutlar olduğunu biliyorum. Tamam TOKI, ülkede önemli bir iş yapıyor ama galiba biraz da özensiz davranılıyor.

Şimdi bu Samsun faciasından gerekli dersleri çıkartmak lazım. Bana göre, tüm Karadenizde dere kenarlarında yapılan yapılarda bodrum katlarında oturmaya izin verilmemeli. Bu yörede mümkünse konutlarda 1 veya 2. kattan itibaren oturulmaya başlanmalı. Çünkü bugün olan olaylar ileride tekrar yaşanabilir. İvedilikle bu yönde mevzuatı değiştirmek lazım. Karadenizde sürekli sel yaşanır. Buna mutlaka etkin önlemler almak gerekir.

Her bir olaydan önemli dersler çıkartmak lazım. İnşallah gereken dersleri çıkartırız.

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..