Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Sanat Müziği’nin ünlü sesinden Neşet Ertaş’ın cenazesi bağlamında terör ve hükümet eleştirisi

Sanat Müziği’nin ünlü sesinden Neşet Ertaş’ın cenazesi bağlamında terör ve hükümet eleştirisi
 

Türk Sanat Müziği’nin ünlü sanatçısından Neşet Ertaş’ın cenazesi bağlamında teröre ve hükümete eleştiri

Ayşe Tunalı: Yedi şehidimizin üstünü örtmek için, bütün devlet erkanı cenazedeydi

Türk Sanat Müziği’nin ünlü sesi Ayşe Tunalı,  Beykoz Eğitime Destek Derneği (BEDES)’in “Terörü Lanetliyoruz” özel temalı programında,  “ Bütün devlet erkanının” sanatçı Neşet Ertaş’ın cenazesine katılmasının nedeninin “ O  gün şehit düşen yedi askerin üzerini örtmek” olduğunu belirtti.

BEDES’in, kendilerinden burs almakta olan öğrenci annelerinin kitap okumak ve okunan kitapların üzerinde tartışmak suretiyle kendilerini geliştirmelerini sağlamak amacını taşıyan  “ Meşale Aneler” isimli eğitime destek programının sertifika töreninde bir konuşma yapan grup lideri Ayşe Tunalı, son dönemde artan terör olaylarına değinerek, hükümeti eleştirdi.

Neşet Ertaş’ın değeri bugüne kadar neden bilinmedi?

Sanatçı Ayşe Tunalı, şunları söyledi:

“ İki gün evvel büyük usta, efsane Neşet Ertaş vefat etti. Alah rahmet eylesin ama bugüne kadar neden değeri bilinmedi de, 23 yıl Almanya’da düğünlerde Türkler’in olduğu lokallerde sazını çalarak ekmek parası kazandı? Parasız gitti, biliyor musunuz? Plakları milyonlarca sattı.”

Bütün devlet erkanı neden o gün cenazesindeydi?

“ Neden bütün devlet erkanı oradaydı? O gün şehit düşen yedi tane evladımızın üzerini örtmek için; dikkati sadece oraya çekmek için. Şehit haberleri ile bizleri alıştırıyorlar; farkında değiliz. Hepimizin yüreği yanıyor. Bizler ilkokula başladığımızda sıralarımızda Atatürk’ün o güzel gözleri, yüzü ile karşılaştık; öyle doğduk ve bizim gözlerimiz öyle kapanacak.”

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..