​ Sanatçı açılımı / Mizah / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '10

 
Kategori
Mizah
 

Sanatçı açılımı

Sanatçı açılımı
 

Sanatçılar açılım yemeğinde


Uzun bir süredir adı anılmayan ''açılım, '' hukuk depremiyle ortalık karışınca buzdolabından çıkarıldı. Mikrodalgada ısıtılıp sanatçıların önüne kondu.

Son model araçlarıyla Sayın Başbakan'ın davetine koşan ünlü sanatçılar, ısıtılıp önlerine konan ''Açılım Aşı''na pek rağbet etmediler. En önemli sorunlarından biri olan, ''korsan''ın çözümlenememesine içerleyen sanatçılar, Açılım Aşı'na iştahsız gözlerle baktılar.

Sayın Başbakan'ın üç gün boyunca eve erken giderek ezberlediği şarkı dizelerini söylemesi bile ilgilerini çekmedi. Hatta ünlü ozan Neşet Ertaş, şaşkın gözlerle baktı Sayın Başbakan'a.

İçlerinde en dikkat çekeni Rojin'di. Sanki Davos'ta uluslararası bir toplantıya katılıyormuş gibi, elinde bir tomar dosyayla geidi. Kürsüde Sayın Başbakan'ı, Müslüm Gürses'in, Mahzun Kırmızıgül'ün şarkılarındaki dizeleri ezberden okuduğunu görünce yıkıldı. Bütün sorunların çözümleneceğini düşünerek gelmişti. Dosya taşımaktan ağrıyan kolunu ovuşturdu durdu uzun süre.

Sayın Başbakan ''Açılım''a destek vermelerini istiyordu sanatçılardan. O destek isterken dinleyenlerin gözlerine baktım. Boş boş bakıyorlardı. Açılım için ne yapacaklarını anlamamışlardı. Haklıydılar öyle bakmakta. Yüzde 47 gibi ezici bir çoğunlukla iktidar olan hükümet açılımı beceremezse onlar nasıl üstesinden gelecekti ki?

Cumhurbaşkanı sizden,

Meclis Başkanı sizden,

Yüzde 47 çoğunluk sizde.

İstediğin yasayı çatır çatır çıkar. Yukarıya anında onaylat. Yürürlüğe koy.

Güneydoğuya yatırımlarını yap. İşsizliği azalt. Okullar aç. Öğretmen gönder. Sağlık ocakları, hastaneler inşa et. Doktor, hemşire, ebe gönder.

Spor tesisleri, kültür merkezleri kur. Yatırımcıyı, sanayiciyi, esnafı, üreticiyi destekle. Ürettiğini al, kuracağın tesislerde fabrikalarda işle.

Açılım böyle olur.

Birkaç sanatçının şarkılarını ezberleyip göz boyamakla açılım olmaz.

Benim açılımdan anladığım bu.

Sizin açılımdan kasdınız başkaysa böyle geveler durursunuz.

Yemezler o yemeği...

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..