Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sanki gereksiz her halta itiraz etmek zorundayız ya…

Sanki gereksiz her halta itiraz etmek zorundayız ya…
 

İnsan olarak ne garip mahluklarız biz. Bir şeylere itiraz etmeden kabullensek bir yerlerimiz eksilecek yaa, o yüzden her halta itiraz edelim… Kendi görevimiz dışında iş verildi bize, aaa olacak şey mi? Yapamam bu benim görevlerim arasında değil…

Tabi sizin şu evraktan sorumluluğunuz var diğerini alıp da yerine koymayın sakin, göreviniz değil ki. Maksat iş görülsün diye iş mi yapacaksınız yaniiii çok ayıp, bu bir hakaret…

Çocuğumuz bizim hayal ettiğimiz dışında birisini sevmiş, ne büyük yanlış yapmış zavallı evladınız, sizin hayallerinize ters düşen birisi o, olmaz kesinlikle olmaz….

Onun mutluluğu, beklentileri sizinkiyle bir olmalıydı oysa dimi? Çünkü siz her zaman onun mutluluğunu savunan ebeveynlerisiniz. Onun ne düşündüğü ne hissettiği önemli değil, sizin onun için bekledikleriniz önemli, o hayatını kendi tercihlerine göre değil , sizin beklentilerinize göre kurmalı. Seveceği kişiyi bile öyle seçmeli değil mi yaa? Ama yanlış anlamasın sizi de onun iyiliği için istiyorsunuzzz… (Çok komik, külahımı gören var mı??)

Ne garip mahluklarız işte kendi isteklerimiz, beklentilerimiz olmuyor ya, ne başkasına saygı duyacağım ki.

Severek yaptığınız işti hani işiniz ne bu itiraz sankiiii????

Hani canınızdan kıymetlidir evladınız, ee ne engel oluyorsun ki isteklerine? Gidip de uzaydan bi yaratık bulup sevmemiştir dimi? Kendi yetiştirdiğin evladından seçimi yüzünden ne bu kadar şüphe edip endişe duyuyorsun ki, o senin ne isteyeceğini hiç mi hesaplayamamıştır yaniii??? Üç aşağı beş yukarı olduğunu düşünüp, karşıdaki çözmek yerine niye sanki kızılca kıyamet edip sorun çıkarırız????

Ne yapalım ama bu bizim doğamızda var sanırım.Önce itiraz et kalp kır, sonra her şeyi oluruna bağla.Sende karşındaki insanda sarf etmesi gerekenin on katı bir enerji sarf etsin, önce bir savaşın, kıyameti koparın da sonra kabul edin dimi yaa???

‘’Emek olmadan yemek olmaz’’ demişler.Önce kavga edecek emeğinizi harcayın, sonra tatlı tatlı oturup yemeğinizi yersiniz….

Dünyada gerçekten itiraz edilmesi gereken binlerce olay yaşanırken, bizler işimizde de evimizde de sorun çıkartalım ki, biri ‘’dışarıda olanları görmüyor musun?’’ dediğinde , ’’ hiç sorma ben kendi çıkmazımdan dışarıyı görürüm mü kalmış…’’ diyebilelim.

Mutlu olabilmekle kalın…

 
Toplam blog
: 205
: 4593
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

86nın bir kış günü doğmuşum, belki de ondadır kışı çok sevişim .Hayatın gerçeklerini görüp nefret..