Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '07

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Şapka kriz yarattı...

Şapka kriz yarattı...
 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile TBMM de özel oturum yapıldı. Oturumu izlemek için çeşitli kadın derneklerinin temsilcileri de TBMM’de yer aldı. İçeride türbanlı kadınların olmasına karşılık; yaklaşık 30 kişilik bu kadın grubunun bir çoğunda şapka olduğu için içeri alınmadılar. Görevlilerin olaya yaklaşımı ise ilginçti: ‘Türban kıyafetin bir parçasıdır’ dediler.

Bu olay üzerine kadın grup CHP’li kadın milletvekillerini de yanlarına alarak kısa süreli bir protesto gerçekleştirdi. Bunca olaydan sonra oturuma dönersek; Kurul’un oturumunda farklı siyasi partilerin kadına bakış açıları gündeme geldi. Başbakan Tayyip Erdoğan toplantıya katılmazken CHP Genel Başkanı Deniz Baykal oturumdaki yerini aldı.

Konuşma yapmak için Devlet Bakanı Nimet Çubukçu kürsüde ilk yer alan kişi oldu. Konuşmasında özellikle kadınların iş gücüne ve cinsiyet rollerine dikkat çekti. CHP adına konuşma yapan Gülsün Bilgehan ise kadınların ekonomik özgürlüğü ve eşitliği üzerinde durdu.

Yani anlayacağınız oturum yine hareketli geçti. Bu sene de şapka olayı 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe damgasını vurdu. Oysaki bundan tam 82 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk şapka devrimi yapmıştı. Ama şu anda şapka yüzünden TBMM’ye giriş yasaklanıyor. Bu nasıl bir zihniyet… İleriye gideceğimize geriye mi gidiyoruz…

 
Toplam blog
: 8
: 961
Kayıt tarihi
: 06.03.07
 
 

1977 İstanbul doğumluyum. İstanbul Bilgi Üni. Uluslararası İliş. mezunuyum. Nokta Dergisinde kültür-..