Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Sapla saman

Sapla saman
 

Güzel sözlerimiz, anlamlı deyimlerimiz ve özdeyişlerimiz vardır. Çoğu kez , söze, savunmaya ve düşünceye sıkıldığımızda hemen bunları kullanırız.

“Kurunun yanında yaş da yanar. Sapla samanı birbirine karıştırma. Abdal ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince kendini yağ sanır. Ağaca balta vurmuşlar sapı bedenimdir demiş. Araba devrilince yol gösteren çok olur. Bir deli bir kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış. Şahin ile deve avlanmaz. Testiyi kıran da bir, suyu getiren de.”

Kamuoyunun Susurluk, Ergenekon adı ile bildiği olay, çok yönlü olarak ülkemizde gündeme iyi oturdu ve kolay kolay da çıkacağa benzemiyor.

Halk, siyasete ve gündemin arkasından gitmeye çok meraklı olduğundan olayla yakından ilgili. Bundan dolayı etkilenmekte, kaygılanmakta ve endişe duymakta. Vatandaşın zihninde, karışık ve birbirinden farklı düşünceler uçuşmaktadır.

Muhalefeti bastırma, sindirme, suçlandırma ve dini bir rejim oturtma gayreti olarak görenler, aynı zamanda, “Ergenekon” adı verilen olayda, illegal oluşumun varlığına da inanmaktadırlar.

Terör mücadelesi olarak resmi görevlerinin yanında, uyuşturucu ve silah kaçakçılığının getirdiği “tatlı paraya” gönlünü kaptıranların arasında, güvenlik güçleri, asker, siyaset ayaklarının olduğu şüphesi uyanmakta.

Bunların ve öteden beri diğer birtakım unsurların oluşturdukları mafya tipi bir örgütlenme olduğu anlaşılmakta.

Diğer taraftan siyasi bir kin, öfke yaratılmakta, bu doğrultuda belli yayın organlarının da dahil olduğu, bir kısım siyasilerin soruşturmaya yön vermeye çalıştıklarına tanık olunmaktadır. Geçmişte, açıklama, söylem ve uygulamalarını beğenmedikleri bürokrat, yazar, bilim adamını ve askeri jurnallamakla kalmayıp, kendilerini yargı yerine koyarak birtakım insanları suçlayanlar. Henüz suçluluğu kanıtlanmamış kişilerin kamuoyu önünde suçlu duruma düşürülmeleri görülmektedir.
Bunların karşısında, hukuka saygı adına sessiz kalanlar...

Terör konusunda, gece gündüz, yaz kış, dağ bayır demeden, canını hiçe saymış ve yasalar çerçevesinde çalışmış, göğsünü bu toprağa siper etmiş kahraman vatan evlatları tedirgin edilmemelidir.

İş ağırdan yürüdükçe belli siyasi grup kendine taraftar kazandıracağının hesabını yapmaktadır.

Güzel ülkemiz, bir kaosa doğru bilinçli, bilinçsiz sürüklenmektedir.

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..