Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '11

 
Kategori
Mizah
 

Şappi…

Şappi…
 

Meclisimizin tek renkli ve hiç değişmeyen siması Kamer Genç’in rakipleri çoğalmış gözüküyor. Önümüzdeki seçimlerin sonuçlarını merakla bekliyorum. Hani herkeste bir milletvekili olma aşkı var ya, işte o aşk ile tutuşanların hepsinin meclise girdiğini düşünelim. 

Düşünsenize, Tuncay Özkan yemin etmek için kürsüye çıkıyor. AKP’ye bi kaç hakaret içeren cümle kurduktan sonra sıraların kütürtüsü eşliğinde yeminini tamamlıyor. Kürsüden inerken, “10 milyon kişi toplayacağım bu meclisin önüne…” diyerek yerine oturuyor. 

Oktay Ekşi ismi duyulduktan sonra meclis duman olmuş vaziyettedir. Yemini kimse tam anlayamadan bitirir. 

Şamil Tayyar, sırasını beklemeden kendini kürsüye atar. Yemin yerine Tuncay Özkan’a cevap şeklinde ortaya karışık bir konuşma yapar. Kendini Kanal 7’de sandığı için, Başbakan’dan yiyeceği fırçayı düşünerek yerine oturur. 

Meclis Başkanı havayı yumuşatmak için İbrahim Tatlıses’i sahneye pardon, kürsüye davet eder. “Kara köprü narlı dere, sevdalandım bir güzele…” Türküsünden sonra, “Bi daha, bi daha, bi dahaaa…” nidalarıyla sallanır meclis. “Ben her gece sarhoşum…” şarkısını yarıda kesmek zorunda kalır. Çünkü Bülent Arınç’ın gönderdiği notu okumuştur. 

İşte o not: Neyin peşindesin! Ne sarhoşu… Şarkıyı kes, yemini et. Tövbe et, tövbe! 

Kahverengi deri montuyla kürsüye ilerleyen Mümtaz’er Türköne’ye laf atmak isteyen Kamer Genç, “Mümtaz Bey, Mümtaz Bey, burası ZAMAN gazetesinin binası değil. O deri mont da neyin nesi?”

Mahir Temur 

 
Toplam blog
: 110
: 521
Kayıt tarihi
: 21.12.09
 
 

1979 Malatya doğumluyum... Evreni kendi gözlüğümden (0,50-0,75) görmeye çalışan bir yazarım... Dü..