Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Saraçoğlu'nda İngiliz Tayları

Saraçoğlu'nda İngiliz Tayları
 

milliyet.com.tr


Fenerbahçe, Arsenal maçına iyi başladı ve ilk on dakikaya sığdırdığı iki gol pozisyonundan yararlanamadıktan sonra adeta iki kopya golle, orta sahadan derin topla kalesinde iki gol gördü. Argones Maldonado'yu ilk onbirde oynatarak, defansın önünde set oluşturmak istemiş ama rakip derin toplara malesef Fener defansına elini kolunu sallayarak geliyor. Fenerbahçe bulduğu golle maça tam ortak oldu derken, Fenerbahçe defansı afyon yutmuş gibi, elini kolunu sallayarak Volkan'ın burnunun dibine giren Arsenal forveti ilk yirmi dakikada üç gol bularak üstünlük sağladı. Ama maçı bırakmayan Fenerbahçe maçı bırakmıyor. Maç bol gollü geçecek, orta sahada mücadele ortada, Fenerbahçe özellikle sağ kanattan Gökhan ile etkili olmaya çalışıyor. Rakip kim olursa olsun Fenerbahçe Saraçoğlu'nda bu sene cözüm bulamadığı kademe ve defans sorununa rağmen maçı bırakmıyor.Arsenal ise genç ve diri futbolcuları ile futboldan güzel örnekler veriyor.Gen Fransız Nasri göze batan futbolcuların başında geliyor.


Fenerbahçe yedi gollerle sanki kendine geldi. Arsenal kalesine yüklenmeye başladı.Mücadele ederken kazanmak istiyor. Arsenal'a goller atmak istiyor. Guiza, Semih, Gükhan pozisyona girmesine rağmen değerlendiremediler.Seyirci Güiza'nin çalışkanlığını hırsını ona yaptığı tezahüratla gösteriyor. Ama defansta Adebayor, Nasri, Fabregas'ı durdurmakta zorlanıyor.İkinci yarı ilk yarı gibi bol gollü geçecek sanırım.Fener defansını orta sahaya yakın ve rakiple birebir markaj yaparsa, Arsenallı futbolcuların yüzünü kaleye döndürmesse gol yemezler, ileride muhakkak gol bulacaklardır.


İkinci yarıyada şok gol yiyerek başlayan Fenerbahçe yediği gollerle saç baş yolduruyor. Song'un attığı 4. Arsenal golünde bir takım defansı dört kişi iken nasıl olurda rakip iki futbolcuyu kendi ceza sahası içinden şut attırırsın. Attırırsan elin adamı acımaz takı verir golü..Olacak gibi değil, defans resmen çöktü, adam paylaşamayan, markaj yapamayan, bir takım defansı malesef adeta İngiliz tayı gibi formda bir Arsenal karşısında hezimete uğraması çok normal, kimse ahlanıp, poflanmasın.. Adamlara İngiliz Tayı dedik ama, bunla kurulmuş bir makina gibi, yapması gereken neyse onu yapıyorlar.Kurdukları takımı Wenger'in nasıl kurduğunu, nerelerden nasıl futbolcu adeta avladıklarını iyi bilmek ve araştırmak gerek.

Guiza iyi ki varsın..

Fenerbahçe seyircisi, takım için oynayan, sahaya yüreğini koyan kim olursa olsun ona hakkettiği sevgiyi gösteriyor. Guiza'da attığı golle sevgiye layık olmaya çalışıyor. Ama daha önce eleştirdiğim kaleci Volkan bu akşam yediği gollerde kesinlikle yapacağı hiç birşey yoktu. Seyirci yediği gollerden sonra onu protesto için alkışlamasını bence bu akşam haketmedi. Derler ya "sezarın hakkı sezara" Volkan değil dünyanın en iyi kalecisi olsa bu Fenerbahçe defansında bu akşam gol yememesi adeta imkansız..

Bitmiştir..

Maldonado ise yine oyundan çıkarken seyirci prototestosunu yaptı, artık Maldonado Fener için bitmiştir.

Ayrıca biten sadece Maldonado değil, yedek külübesi şu anda dört büyük kulüp arasında en zayıf olan Fenerbahçe yedek kulübeside bitmiştir.Çünkü gerektiğinde maçı kazanan iyi yedeğe sahip olan, çıkanın yerine giren ve onu artamayn futbolcuların varsa maç kazanırsın.

Avrupa'da Fenerbahçe bitmiştir. Uefa için bir ümit olabilir ama, bu defansla zor sanırım.

En önemlisi Aragones bitmiştir. Bir takımın hocası takımın hastalığında teşhis ve tedaviyi uygulayamıyorsa, bırakmalı, en azından bu erdemi göstermeli..

Futbol Federasyonuna..

Bence Futbol Federerasyonu Arsenal gibi dünyanın her yerinden bu gençleri nasıl bulup, takım haline getiriyorsa, onları incelemeli, gencecik ama yetenekli, takım gibi oynayan, futbolun tüm güzelliklerini sergileyen ve skor ne olursa olsun maçın bitiş düdüğüne kadar maçı bırakmayan ve bunun meyvasını beş golle alan takımlar nasıl oluşturulur, öğrenmeli ve ülkemizde de uygulanmalı, böyle takımlar meydana getirmeliyiz..

Bitmeyen ise..

Sonuç ne olursa olsun Fenerahçe'de bitmeyen ona duyulan sevgidir. Bu sevgi dünya var oldukça bitmeyecektir. Bravo seyirciye..



Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..