Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Sarai Sierra'nın ölümü

Sarai Sierra'nın ölümü
 

Türk medyası Sierra Sarai’nin durumu ile günlerce ilgilendi. Şapkalı fotoğrafı  ile Sarai, her Türk vatandaşının gönlüne girdi. Herkes merak içinde iyi bir haber  bekledi.  Ne yazık ki, iyi haber gelmedi Sarai’dan.

Newyorklu  Amerikan  bayan  Sarai Sierra uzun aramalardan sonra Pazar günü  İstanbul’un tarihi surlarının dibinde öldürülmüş olarak bulundu. Ön otopsi raporu açıklandı. Irza tecavüz haberinden korkan Türk halkına Tecavüz izine rastlanılmadığına dair haber, spikerler tarafından verildi.  Çünkü  belleklerden  İtalyan sanatçı Pippa Bacca henüz silinmemişti.

Ülkemize turist olarak giriş yapan ve 21 Ocak’tan bu yana iki hafta kayıp olarak aranan Sarai, aynı zamanda 9 ve 11 yaşlarında iki çocuk annesi.  Sarai’nın fotoğraf çekme meraklısı ve amatör bir fotoğrafçı olduğu da bildiriliyor.  Dış basın, olayın haberlerini genellikle Türk polis yetkililerinin verdiği bilgiler olarak aktardı.

Sara Sierra için, önce ajan dendi, sonra uyuşturucu kuryesi olabileceği kuşkuları atıldı ortaya. Arkasından hepsi yalanlandı. Sadece turist olduğu belirtildi.

Sultanahmet, Topkapı, Sarayburnu, Ayasofya gibi Turistik açıdan kalabalık görünen yerlerin bir de öteki yüzleri var. Bunlar arka sokaklar. Tinercilerin, alkoliklerin, uyuşturucu kullananların, hırsızların, dolandırıcıların gezip tozdukları  yerler. Bilmeyenler buralara girdiklerinde acı sürprizlerle karşılaşabiliyorlar.

Birkaç yıl önce Polonyalı üniversite öğrencileri  Sultanahmet civarında bilemeden  elli yüz metre  ana cadde ve sokaklardan ayrılınca karşılarına birkaç kişi çıkmış öğrencilerin ceplerindeki bir iki yüz doları  almışlar, öğrencilerden ikisi ülkelerine dönmek zorunda kalmış, diğeri parasını kurtarmayı başarmış, gezisine devam etmişti. Ondan dinlemiştim hikayeyi.

Böyle üzücü olayların ilk ve sadece Türkiye’de olmadığının  bilincinde olsak da turizm ve ülkemiz açısından çirkin olaylar karşı propagandaya malzeme. “Benzer  olaylar dünyanın her yanında yaşanıyor” diyerek olayın içinden sıyrılıp çıkmak ne derece mantıklı?   Her turistin başına bir polis dikilecek hali yok kuşkusuz. Bu mümkün değil.  Ama  kuşkulu yerlerde güvenlik önlemlerini artırmanın yolu bulunmalı. Hüseyin Seyfi

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..