Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '09

 
Kategori
Gönüllülük
 

Şarap Üzüm Bağlarında Çıplak Protesto

Şarap Üzüm Bağlarında Çıplak Protesto
 

Fransa'nn Üzüm Bağlarında Çıplak Protesto


Fransa'nin Bourgogne / Burgonya bölgesinin sarap-üzüm baglarinda, küresel isinma konusuna dikkat cekmek icin 700 kisi anadan dogma ciplak protesto yürüyüsü yaptilar.

Iki ay kadar önce Kopenhagen'da - G8 Zirve toplantisinda,
Amerikali Fotografci Spencer Tunick'in teklifi üzerine karar alinmis ve ciplak protesto baslatilmis. Protesto hakkinda; "Sansimizdan hava cok güzeldi" diyor; Greenpeace Baskani Husting.

Fransa'nin tüm bölgelerinden; hatta yurtdisindan da katilimcilar gelmis.


Tunick, Iki yil kadar öncede Isvicre'nin güneyinde Aletsch Buzulu nda 600 ciplak gönüllü modeli yine ayni amacla biraraya getirmeyi basarmisti.

Fransa'nin "Greenpeace"/Yesil Baris, Baskani Pascal Husting; " vakit varken küresel isinma konusuna cözüm arayip uygulamazsak, insanlik alemi ve dünya kültürel mirasimiz yok olma tehlikesinde" diyor.

Tunick, protestoya katilan ciplaklari; "yasayan heykeller" ,"vücut manzaralari" olarak niteliyor. Dogru bir betimleme. Zaten baska gözle bakilamaz.
Zaman zaman ilgi odagi olmak icin böyle cilginliklar yasaniyor dünya'nin dört bir yerinde.
Ne diyelim. Hayirli olsun.

Dikkat cekmek icin illada soyumak gerekiyor anlasilan (!) Aslinda pek matah birsey de degil ciplaklik. Bence hayvanlarin ciplak olusu daha sevimli, daha saygin oluyor ama onlarda giydirildiklerinde komik oluyorlar.

Göz aliskanligi; gözler doyuma ulastiginda komik gelmeyince ilgide cekmeyecektir. Günün birinde sokakta ciplak insanlar dolasirsa yadirgamayiz artik. Bu kez de baska yeni enteresanliklar düsünecektir insanoglu.


Sevgiler, saygilar.

04.11.2009

Kaynak: n-tv.de

 

 

 

 
Toplam blog
: 139
: 4264
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

Yurt dışında yaşıyorum. Spor, yürüyüş vb. bedensel aktiviteleri düzenli uyguluyor - vegan tarzı besl..