Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '09

 
Kategori
Haber
 

Yeni umut: Tekerlekli Sandalyeye Elveda

Yeni umut: Tekerlekli Sandalyeye Elveda
 

.


Araba kazasi gecirdikten sonra omurilik zedelenmesinden sonra belden asagisi felc olup tekerlekli sandalyeye mahkum olan insanlara müjde! Artik yürüyebilecekler! Omurilik zedenlenmesi tedavi edilebilecek. Yürüyemedikleri icin tekerlekli sandalyeye bagimli olmaktan kurtulacaklar.

Felc geciren insanlar adina cok sevindirci harika bir haber.


Isvicre'de / Zürih'li arastirmacilarin Kaliforniya Üniversitesinde birlikte yaptiklari calismalarda;

felcli sicanlarin tekrar yürüyebildiklerini gözlemlemisler.

Otomobil kazasindan sonra omurilik zedelenmesinden beldenasagi felc olan ve dünyada sayilari 2,5 milyonu bulan bu insanlarin bundan böyle 4 sene icersinde, tekerlekli sandalyelerine elveda diyebilecekleri umut ediliyor.


NatureNeuroscience dergisindeki yazida aciklanan en yeni gelismelerle alakali habere göre: Zedelenen omurilik bölgesine nöro-elektrik stimülasyon arti ilac kombinasyonu ile, kosu bantina birakilan sicanlarin tekrar yürüme aliskanligi kazandiklari aciklaniyor.

Bu seanslar kosu bantinda hergün ve haftalarca deneme calismalarinda; sicanlarin yürüyebildiklerini hatta geri geri, yana dogru gidebildiklerini bacaklarinin beden agirligini tasiyabilecek duruma geldiginde kosabildiklerini gözlemlemisler.

Zedelenmis omurilik tedavisinde omuriligin beyinden ritmik bir girdi almadan, uygulamada direkt omuriligin devreye girmesinin etkili oldugu aciklaniyor.

Bilimsel calismalar sürmekte.



Basarilarinin devamini diliyorum.

Sevgiler, saygilar

Mine

21.09.2009




 
Toplam blog
: 139
: 4264
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

Yurt dışında yaşıyorum. Spor, yürüyüş vb. bedensel aktiviteleri düzenli uyguluyor - vegan tarzı besl..