Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '12

 
Kategori
Dünya
 

Sarı çıyan!...

Sarı çıyan!...
 

Yetmiş yedi kişiyi gözünü kırpmadan öldüren Norveçli katil "sarı çıyan", mahkemedeki ilk duruşmasında son derece soğuk kanlı bir görünüm sergiledi.

Belli ki, yaptığı "eylem" en küçük bir vicdan sancısı yaratmamış katilde...Aslında, kendisi bunu açıkça da söylüyor: Benim yaptığım suç değil, diyor.

Çünkü, 77 masum insanı katletmeyi bir "dava" uğruna yaptığına inanıyor sarı çıyan...Bu dava, atalarının davası aslında: Avrupayı yabancılardan temizlemek...

Dünyayı bir kaç defa kana bulayan Avrupa ırkçılığının resimleşmiş son versiyonu  Breivik...İçten içe gelişen Avrupai ırkçılık, Batı "medeniyetini" -ve ne yazık ki bütün dünyayı- bir kere daha tehdit etmeye başlamış bulunuyor.

Avrupaya ve bütün dünyaya "ırkçılık" gibi bir şeytani silahı hediye eden Fransız ihtilali,  bu toplu ölüm silahının ateşlenmesiyle milyonlarca insanın hayatını söndürmüştü iki dünya savaşında.

Özellikle Avrupada ama sadece Avrupada değil, Avrupai ırkçılığın ulaştığı her coğrafyada "benden olmayan ölsün" mantığı insan katliamlarının birinci sebebi oldu.

Avrupalı ırkçıdır. Mehmet Akif'in "Tek dişi kalmış canavar" diye nitelediği "Avrupa medeniyeti" kendi gibi "sarı" olmayanları insandan saymaz. Bunun için de ya sömürür ya öldürür...

Aslında bu yargılama ile Avrupa, içinde sakladığı "şeytanla" yüzleşecek, yüzleşmeli...Ne var ki, yüzleşmek bir yana, Avrupalının kanı sarı aktığı için, kırmızı kan döken  bu "sarı çıyan"ı bir kahraman gibi  takdir edenler de bulunacak Avrupada...

Avrupai ırkçılğın Amerika coğrafyasında acımasızca doğradığı kara adamlar, insanlar için, beyaz ve siyah olmak üzere sadece iki renk bildikleri için, "Beyaz adam şeytandır" demişlerdi...

Oysa, şeytan olan "sarı adam" dır. Sadece sarı adam da değildir. Sarı adam'ın ilkelerini benimseyen ve onun yolunu "medeniyet yolu" olarak görenler de öyledir.

Bazıları bu sarı çıyan Breivik gibi, bu işi dürbünlü tüfeğiyle ve el yapımı bombasıyla yapar, bazıları politikalarıyla yapar.

Ve daima, politika silahıyla ırkçılık yapanlar, dürbünlü tüfekle yapanlardan kat be kat fazla insan öldürür...

Avrupanın tarihine bir bakın; öyle katliamlar görürsünüz ki  Sarı çıyan Breivik'in yaptığı katliamın yanlarında esamesi okunmaz.

Bunların müsebbibleri de, bizim gibi doğulu insanların "Sarı çıyan" diye sembolleştirdiği Avrupalı/Avrupacı liderler olduğunu söylemeye gerek var mı?

Bazılarının görünüşleri esmer de olsa sonuç değişmiyor. Burada sözünü ettiğimiz "sarı çıyanlık" şekilden çok ruha yönelik bir tanımlamadır.

Bir "insan modeli"dir ki daima insan öldürür...

 

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..