- Kategori
- Yemek - Mutfak
Sarmısaklı kızarmış ekmek
çok leziz görünüyor değil mi?
Bayramda evde olacaksınız ya, işte sabah kahvaltıya muhteşem lezzetler (hoş bayram bayram sarmısak kokusu, sabahın körü pek iyi fikir değil derseniz, olsunnnn alın tarifi uygun olduğunuzda yapın AMA MUHAKKAK YAPIN, KEFİLİM MÜKEMMEL BİR LEZZET:))
10 dilim bayat ekmek,
1/2 bardak sızma zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kuru kekik, 1 çay kaşığı kuru biberiye, 1 adet defne yaprağı-ufalanmış, 8-9 diş ezilmiş sarmısak
Yapılışı:
Zeyinyağlı karışım için bütün malzemeleri karıştırıp 15 dakika bekletin.
Mutfak fırçası yardımıyla ekmeklerin 1 yüzüne sürün. (Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendesi koyabilirsiniz-ama böyle daha çıtır çıtır oluyor.)
180 C ısıtılmış fırında -10-15 dakika kadar- kızarıncaya kadar pişirin.
Bir de tereyağlı tarif var . Esasında ben tereyağlı tarifi daha çok beğeniyorum ve bunu yapıyorum hafta sonları bu daha hoş sanki deneyin de alayım bakayım yorumları :)
Dilimlenmiş ekmeğin üzerine, önce tereyağı sonra dövülmüş sarmısak sürüp fırınaaaaa. Hepsi bu...
Afiyet olsun.