Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '07

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Çocuklara sağlıklı yemekler serisi (1)

Çocuklara sağlıklı yemekler serisi (1)
 

Bu yoğurt, süt, un ve yumurta dörtlüsü çok amaçlı bir sosmuş meğersem. Hiç dikkat etmemiştim daha önce. Kıvamı ve içine koyduğunuz malzeme ile oynayarak çok farklı yemekler ortaya çıkarmak mümkün.

Mesela koyu kıvamda pişirip içine de pişmiş bir sebze ekleyip (karnabahar, brokoli, ıspanak, havuç vs…) et/köfte yanına garnitür olarak sunulabiliyor. Beşamelin kullanıldığı her yerde kullanılabilir. Daha az yağlı ve daha ferah bir tadı var.

Çok sevdim ben çoook.

Orijinalinin adı Toyga Çorbası. İçine yalnızca yarma konuyor fakat ben ne yaptım? Tahılın yanına 1 sebze ve 1 bakliyat ekleyip içimi rahatlattım.

Malzemeler:
6-8 porsiyon
1 bardak yoğurt
1, 5 lt süt
1/3 bardak un
1 yumurta
1 havuç
½ bardak yarma, haşlanmış
½ bardak nohut, haşlanmış
1-2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz

1- Havucu küp küp doğrayıp az su ile yumuşayana kadar haşlayın. Yarma ve nohutla karıştırın. Bi kenarda beklesinler.

2- Bu arada yumurta, un, yoğurt ve sütü pürüzsüz olacak şekilde iyice çırpın. Koyulaşana, kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.

3- Çorbamız kaynamaya başlayınca kenarda bekleyen malzemeleri içine ekleyin. 1-2 dakika birlikte kaynasınlar.

4- Tuzunu ekleyip altını kapatın.

5- Başka bir tavada tereyağını kızdırın. İçine nane ve pulbiberi ekleyip çorbanın üzerine ekleyin.

 
Toplam blog
: 86
: 8215
Kayıt tarihi
: 07.10.07
 
 

Çocuk yetiştiriyorum dünyanın en zor, en güzel, en önemli işi değil mi? İşim bu. Vizyonum, Eğ..