​ Şaşırtan anket! / Siyaset / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '10

 
Kategori
Siyaset
 

Şaşırtan anket!

Akşam Gazete'si, Sonar'ın yaptığı seçim anketini "Şaşırtan anket" başlığıyla verdi. İşin doğrusu, anket sonuçlarına değil de, gazetenin haber başlığına şaşırdım. Gazetecinin, yazan-çizenin zaman zaman aklı tutuluyor da, bu halkın aklının tutulduğuna hiç tanık olmadım. Nazım insanımızı " O, topraktan öğrenip kitapsız bilendir/ Hoca Nasrettin gibi ağlayıp, Bayburt'lu Zihni gibi gülendir, " diye anlatır.

Bu toprakların insanı, anlatımın söz dışında öyle güzel yollarını bulmuş ki, sözün bittiği yerde simgelerle sonsuza dek konuşmayı sürdürebilir. Derdini kilime döker, iğnenin ucuyla oyalar ve mutlaka anlatacağını anlatır. Konu, anlaması gerekenin bunu ne kadar anladığıdır. Bu toprağın kültürü; sabır eylemini yazgıya dönüştürmemekle doğu kültürlerinden farklıdır. İnsanımız, yazgıcı olmakla sabırlı olmanın arasındaki ince çizgiyi hep bilmiştir.

Anket sonuçlarına şaşırmayın, hatta anketlere inanmayın; kainattaki izlere, işaretlere bakın. Kılıçtaroğlu'nun gezilerine bakın; yollarda aracının önü halk tarafından kesiliyor, yanağından makaslar alınıyor, mikrofonda konuşması zaman zaman halkın bağırışlarından duyulmuyor. Küçük yerleşim yerlerinde bile miting alanlarını dolduruyor. Alanlardaki insanların taşınarak getirtilmiş olduğunu sanmıyorum. Bütün bunların Halk Bilimin'de bir tercümesi yok mu sizce?

Kılıçtaroğlu'nun neyi ne kadar başaracağını zaman içinde göreceğiz ama şimdiden söyleyebileceğimiz birşey var; önümüzdeki seçimde kendinin bile öngöremediği sonuçlar alacak gibi görünüyor.

 
Toplam blog
: 23
: 703
Kayıt tarihi
: 03.07.10
 
 

Eski adıyla İ.İ.T.İ.A, yeni adıyla Marmara Üniversitesi İşletme mezunuyum. Çeşitli ulusal dergile..