Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '09

 
Kategori
Mizah
 

Savaş ve bir baba

Savaş ve bir baba
 

Çok nüfus zalimler ve savaşlar türetir.


Bir zamanlar bir ülkede komşu ülkelere devamlı saldırarak, onları boyunduruğu altına alan büyük bir hükümdar yaşarmış. Bu hükümdar ülkesinin neresinde olursa olsun eline kılıç tutmayı başarabilecek yaşa gelen gençleri toplatıp, asker yapar başka ülkelere akınlar düzenler, büyük savaşlar çıkarırmış. Hükümdarın ülkesinin köylerinden birinde yaşayan bir köylü baba varmış. Her sene hükümdarın adamları gelir, ihtiyarın oğullarından birini alır, götürürlermiş. Böylece adamın yetiştirdiği yedi oğlu da cephelerde ölmüş gitmiş. Geriye sadece küçük oğlu kalmış. Onu da kahırla büyütmüş. Ancak günün birinde, hükümdarın adamları küçük oğlunu da almaya gelince, ihtiyar baba isyan etmiş ve şöyle demiş:

"Gidin hükümdarınıza söyleyin artık ona oğul vermeyeceğim. Ve ona selâmımı söyleyin bundan sonra bir daha da benim "şeyime "güvenerek sağa sola savaş açmasın " demiş.
Sanırım bu babanın yerinde olsanız siz de aynı şeyi söylerdiniz.

Hükümdara hakaretten dolayı, adamcağızı hemen orada asıp, "şeyini "de kesmiş atmışlar ve son oğlunu da alıp gitmişler.

Bu babanın heykelini dünyanın her yerinde meydanlara dikip altına da "Bu kahraman huzurlu bir dünya için önce "şeyini "sonra da hayatını feda etti" diye yazabilseydik dünyamız daha az zulüm görürdü.

Akın Tekin
Sosyolog Çevreci Yazar
www.akinteki.googlepages.com/home

 
Toplam blog
: 37
: 478
Kayıt tarihi
: 10.02.09
 
 

09.06.1944 Gürün doğumluyum. İst. Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji mezunuyum. Uzun yılla..