Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '07

 
Kategori
Güncel
 

Savaşa birebir; küresel ısınmaya iyi gelir

Savaşa birebir; küresel ısınmaya iyi gelir
 

Alternatif rock festivali “Rock-a” 22 Haziran’da Selçuk’ta başlıyormuş. Efestenhaberler gazetesinde ilginç haberler oluyor bölgeyle ilgili. Bunlardan biri de Rock festivali haberi. Dostlarıma duyurmadan edemedim.

“Rock'A”; Savaşa Birebir, Küresel Isınmaya İyi Gelir.” sloganıyla duyuruluyor Rock'A festivali.

Savaşa, şiddete, her türlü ayırımcılığa, yoksulluğa, yozlaşmaya, gericiliğe, adaletsizliğe, küresel ısınmaya karşı düzenleniyormuş bu festival.
“ROCK’A” 22-24 Haziran 2007 tarihinde Pamucak Sahili Selçuk-İzmir’de yapılacak. (1)

Bu sayıp dökülenlere katılıyorsanız ve zamanınız varsa ne güzel bir haber değil mi? Galiba en önemlisi kişilerin zamanı olması. Yine de katıldığınız noktalar varsa kaçırmayın bu festivali. Ne yapıp edin zaman yaratın derim.

Rock-A gönüllüleri tarafından düzenlenen festival hakkında yapılan açıklamada şöyle deniliyor:
“Rock’A” alternatif bir yaşam arayanların festivalidir. Bu festival savaşa, terörizme, militarizme, şiddete, ırkçılığa, şovenizme, etnik ve cinsel ayrımcılığa, açlığa, yoksulluğa, paralı eğitim ve sağlık hizmetine, adaletsiliğe, insan hakları ihlallerine, kültürel sosyal yozlaşmaya, gericiliğe, çevre ve doğa katliamına, nükleer satrallere karşı evrensel barıştan yana düşünceyi müzikle ve sanatla dile getirmek isteyen Rock’A gönüllüleri tarafından düzenlenen bağımsız bir
organizasyondur.
Bugün yeryüzünde bizlere dayatılan olumsuzluklara karşı, yukarıdaki duruşu benimseyen her kişi, kurum ve kuruluşu festivale davet ediyoruz."


Festival 22- 24 Haziran 2007 tarihleri arasında üç gün boyunca Selçuk Pamucak sahilinde gerçekleştirilecek olup katılım ücretsizmiş. Yerel ve yabancı rock, blues, jazz, meta, folk gruplarının katılacağı festivalde
200’ü aşkın gönüllü çalışacakmış. Festivalin her türlü masrafı festival alanında satılan yiyecek ve içeceklerden ayrıca destekleyen kişi, kurum ve kuruluşların katkılarından sağlanacakmış.
Festival programında yer almak üzere üç büyük kentten ve aralarında Malatya, Kahraman Maraş, Mardin, gibi illerin bulunduğu onlarca yerden 128 müzik grubu başvurmuş. "Festivale bu başvurular arasından belirlenen 40 grup katılacak. Festival programında müzik, dans, tiyatro, söyleşi, atölye çalışmaları ve film gösterileri gibi etkinlikler de yer alacaktır. Özgürlüğün anlamını, kolektif üretimin coşkusunu, sanatın ve müziğin, sevgi ve dostlukla birlikteliğinden doğan sağaltıcı gücünü yaşamak isteyen herkesi “Rock’A”ya davet ediyoruz.” (1)
Rock'A; Savasa Birebir, Küresel Isınmaya İyi Gelir.
* Alternatifsiz Kalanlara, Alternatif Öneriler: Sevgi, Barış, Uyum
*Deniz, Kum, Güneş; Bu Festival Beleş!..
İletişim: www.rock-a.org Tel: 0232 444 86 66 / 120 - 158

Katılmak isteyenlere aşağıdaki iletişim adreslerini de verelim.

e-posta: rocka@yahoogroups.com - http://asia.groups.yahoo.com/group/roca/

Başka bir festival haberinde buluşuncaya kadar bol festivalli günler sizlerle olsun.

(1) http://www.efestenhaberler.com/index.asp?gorev=haberdetay&id=694

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..