Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Sayıların Gizemi- Benlik Sayısı ve Meslek Seçimleri

Sayıların Gizemi- Benlik Sayısı ve Meslek Seçimleri
 

Evet, nerde kalmıştık? Sayıların gizemi başlıklı yazı dizim, hareketsiz benlik ve ifade sayılarımızla devam ediyor.

Hareketsiz benlik sayısı, bizim başkalarının gözü önünde değilken, aslında nasıl olduğumuzu gösterir. Gizli istek ve düşüncelerimizdir aynı zamanda. Diğer insanların aura alanına girmeden önceki veya haricindeki gerçek hayallerimiz ve asıl varmak istediğimiz yerdir. Hareketsiz benlik sayısı, bizim görünmeyen yönlerimizi anlatır.

Bu sayının özelliklerine geçmeden önce, sayıların hangi harflere tekabül ettiğini tekrar yazmakta fayda var:

A, J, S, Ş = 1

B, T = 2

C, C, L, U, Ü = 3

D, M = 4

E, N, W = 5

F, O, Ö, X = 6

G, Ğ, P, Y = 7

H, Z, Q = 8

I, I, R = 9

K= 11

V= 22

Hareketsiz benlik sayısı, isim, soyisim ve varsa ikinci ismimizdeki sessiz harflerin toplamıyla bulunur. Ya da kişi veya yer ismi tek bir isimle anılıyorsa, o tek ismin sessiz harf toplamına bakılır. Çıkan sayı tek haneye indirgenmelidir. Yani 1'den 9'a kadar olan sayılar ile 11 ve 22 özel sayıları dışında kalan tüm iki basamaklı çıkan sonuçlar, kendi aralarında toplanarak tek sayıya ulaşılır. Örnek: bulunan sayı 27 ise, 2 ve 7 toplanarak 9 elde edilir.

Geçen seferki rastgele aldığımız isim örneğini, buraya tekrar yazarak, bu sayının nasıl bulunabileceğini anlatalım. Deniz Güzel örneğindeki sessiz harflerin toplamı, (D=4, N=5, Z=8, G=7, Z=8, L=3) şeklindedir. Bu sayıları toplarsak, (4+5+8+7+8+3=35) olur. 35'te kendi arasında toplanırsa, 3 ve 5'in toplamı ile 8 sonucuna ulaşılır. Şimdi bulunan sonuçlara göre oluşan hareketsiz benlik sayılarının anlamlarına bir bakalım:

Önemli Not: Çıkan sonuçlarda, iki basamaklı sayıların tek sayıya indirgenmesi gerektiğini belirtmiştik. Yalnız şunu önemle söylemek gerekir ki, indirgenen iki basamaklı sayılar da, ikincil derecede önemlidir. Örneğin, bulunan sonuç 25 ise, 7 sayısının anlamına bakılması gerekir, 7 sayısının özellikleri baskındır ancak, 2 ve 5 sayısı da o kişi için önemlidir ve kişi ruhunda bu sayıların özelliklerini de barındırır.

1 = Henüz keşfedilmemiş toprakları, ulaşılmamış tepeleri, bozulmamış kıyıları keşfetmeyi hayal eder. Cesaretlidir ve zorlukları göze alabilir. Başkaları tarafından henüz düşünülmemiş plan ve tasarımları, yeni düşünceleri tasarlamak ve lider olmak ister.

2= Önem verdiği, sevdiği ve güvendiği insanlarla çevrili olmayı ister. Yardıma muhtaç ve korunması gereken çocuklara, yaşlılara yardımcı olmayı sever. Mutlu bir yuva ve sevgi dolu bir birliktelik hayal eder.

3= Her zaman çevresinde onu takdir eden insanlar görmek ister. Her yaptığının alkış alması için uğraşır. Etrafına güzellik ve mutluluk dağıtmayı ister. Hayal gücü zengindir. 

4 = Saygı ve takdir görmeyi sevdiği için, kendisine verilen görevleri başarıyla tamamlama arzusu içinde olur. Çok çalışmayı hayatın bir gerekliliği olarak görür. 

5= Bütün dünyayı gezip görmek ister. Bağlanmaktan ve sorumluluk almaktan hoşlanmaz. Kendini, yeni tanıştığı yabancı insanlarla kaynaşırken, kendine has yabancı dillerini akıcı bir şekilde konuşurken ve macera peşinde koşarken hayal eder.

6 = Çevresinin müzik, uyum ve güzelliklerle çevrili olmasını ister. Bir evi ya da işyerini idare etmeyi ve sorumluluk almayı sever. Düzenlidir. Kendini, çocuklarıyla ve sevdiğiyle oturduğu, mutlu ve huzurlu bir ömür geçirdiği yuvasında hayal eder.

7 = Zamanının çoğunu sessizlik içinde ve tek başına geçirmeyi ister. Eski nadide kitapları, resimleri ve huzurlu yemyeşil bahçeleri sever. Sadelikten hoşlanır, eski zamanlara ilgi duyar.

8 = Emrinde bir çok kişi çalıştırdığını ve bürosunun çok zevkli bir şekilde döşenmiş olduğunu hayal eder ve bu uğurda çalışır. Yönetim kurulu veya üst düzey yönetimlerde yer almak ister. İşlerini genişletmek için uğraşır.

9 = İnsanlığa hizmet aşkıyla doludur. Kişisel sevgi ister ancak görevinin kişisel değil evrensel boyutta olması gerektiğinin farkındadır. Mutluluğunun, insanları mutlu etmekle gerçekleşeceğini bilir. Çok iyi bir gözlemcidir. İnsanların sıkıntılarını anlar ve onları rahatlatmaya çalışır.

11 = İnanç ve idealleri uğruna bir çok şeyden vazgeçebilir. Kendini, bütün dünyayı dolaşıp, insanlara kendi bildiği doğruları anlatırken ve onları doğru yola ulaştırırken hayal eder. Ve bu gücü içinde hisseder. 

22 = Evrensel ve uluslararası boyutta düşünür. Bütün ülkelerin, yapıcı bir şekilde bir araya geldiklerini ve savaşlara çözümler üretildiğini hayal eder. Trafiği çözecek yeni kara yolları ya da ticari ilişkileri düzenleyecek büyük su yolları planlamayı ister.

İfade sayısı ise, hangi mesleği seçersek daha başarılı olacağımızı ya da zaten seçmiş olduğumuz mesleğin bize uyum sağlayıp sağlamadığını anlamamıza yardımcı olur. Bu sayı, isimlerimizde yer alan tüm harflerin sayısal toplamından oluşur.

Deniz Güzel örneğinden gidersek, (D=4, E=5, N=5, İ=9, Z=8, G=7, Ü=3, Z=8, E=5, L=3) şeklinde olur ve bunların toplamı da, (4+5+5+9+8+7+3+8+5+3= 57) bulunur. Ancak bunun daha kolayı var tabii ki. Önceki yazımda bahsettiğim, isimlerdeki sesli harflerden oluşan ruh güdüsü sayısı ile, sessiz harflerden oluşan hareketsiz benlik sayılarını birbiriyle toplarsak, aynı şeyi buluruz. Yani üstteki örnek isme göre, sesli harf toplamı 22 ile sessiz harf toplamı olan 35 toplanır ve 57 bulunur. 

Şimdi ifade sayılarına göre belirlenmiş olan mesleklere bir bakalım:

1

Araştırmacı, özgün olarak ortaya çıkarıcı.

Yönetici, idareci, bölüm başkanı.

Vali, general ya da kaptan.

Bir şirket sahibi, başkanı ya da editörü.

Zihinsel yönü fazlaysa yazar, avukat, yaratıcı yönü baskınsa modacı, tasarımcı.

2

Psikolog, öğretmen, istatistikçi.

Büro çalışanı, sekreter.

Politikacı, devlet adamı, diplomat.

Refakatçi ya da ev, ofis hizmetlisi.

Koro şarkıcısı, grup dansçısı, müzisyen.

3

Şarkıcı, aktör, tiyatro oyuncusu.

Yazar, şair, enstrüman virtüözü.

Sahne işlerinde çalışan, televizyoncu, radyocu.

Eleştirmen, öğretmen, araştırmacı, din adamı.

Modacı, kuyumcu, dekoratör, mimar.

4

Ekonomist, muhasebeci, tekstilde çalışan.

Teknik işler uzmanı, elektrikçi, kimyager

İnşaatçı, ihaleci, organizatör, yetenekli bir zanaatkar.

Bahçe işleriyle uğraşan, botanikçi ya da bahçivan, çiftçi.

5

Dedektif, gizli servis şefi, avukat.

Animatör, konuşmacı, aktör.

Senatör, sivil hizmet insanı, sivil lider.

Kurye, pazarlamacı, yeni yerler keşfeden, kaşif.

Madenci, bilim insanı, medya işlerinde çalışan, 

6

Fizikçi, hemşire, doktor, güzellik uzmanı.

Hastane çalışanı, sosyal yardım uzmanı, personel başkanı.

Öğretmen, danışman, hizmetli.

Otel, restoran ya da cafe idarecisi, işletmecisi.

7

Muhasebeci, din adamı, bilim insanı.

Yasa işleriyle uğraşan, hakim ya da avukat.

Teknik, bilimsel, felsefi konularda yazar, araştırmacı.

Editör, dokumacı, zanaatkar.

8

Borsacı, banker, maliyeci,

Yönetmen, idareci, ticaret adamı, üretici.

Denizci, kaptan, ulaştırmacı.

Şirket başkanı ya da sahibi.

Yardım toplantıları düzenleyicisi, organizatör.

9

Öğretmen, deva bulucu, yardımcı.

Din adamı, din görevlisi, vaiz.

Bestekar, sanatçı, reformcu, sosyolog.

Cerrah, estetikçi, insanla ilgili işlerde çalışan, danışman.

11

Psikolojik analizler yapan, psikolog, filozof.

Dini yazar, gezici vaiz, yardım kuruluşlarında çalışan.

Kaşif, mucit, bakan.

Öğretmen, idealler uğruna çalışan.

22

Büyük boyutlarda alıcı ya da satıcı.

İnşaatçı, ihaleci, lider, yönetici.

Devlet adamı, randıman uzmanı.

Toplum işlerinde ve kamu görevlerinde çalışan.

 

 
Toplam blog
: 30
: 12123
Kayıt tarihi
: 30.01.13
 
 

Anadolu Üniversitesi Tarih 4. sınıfta okuyorum. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İktisat 4. sın..