Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '21

 
Kategori
Güncel
 

Sayın İnternet iyi ki varsın .

Beni yaratan ve kainatın sahibi olan Allah’a, gönlümün efendisi Hz.Muhammed’e, beynimin hükümdarı Mustafa Kemal Atatürk’e, ruhumda yeşeren ve özlemlediğim tanrı dağlarına selam olsun.
 
Bakıyorum, susuyorum, düşünüyorum ama bir yer geliyor içimde fırtınalar kopuyor ve bu sessiz çığlık ses vermeye başlıyor.
 
Benim çocukluğum, gençliğim, okulum, akademisyenliğim, kariyerim her ne bilmem neyim var ise hep kültür sanat turizm üçgeninde geçti ve hala geçmeye devam ediyor.
 
Zamanında da krizler yaşadık, depremler , ihtillaller, sıfırlar atıldı , o oldu bu oldu her şeyi gördük hamd olsun. Bir eksiğimiz bu virüstü, onu da yaşadık. Jenerasyon olarak iyi ki diyorum biz yaşarken oldu bunlar, çünkü gençler haylice tecrübesiz .
 
Bizim büyüklerimiz bize ellerinden gelen her şeyi sundular , ama biz çocuklarımıza pek sunamadık çünkü sağ olsun sosyal medya illeti, internetin erişilmez tüketiciliği şimdi gençlere bizden daha çok rol model teşkil etti. Gençlere bir şey bile anlatsak, onlar google vb. bir sürü arama motorundan bunun tasdikine bakıp, hatta alternatif düşünceleri bile arar oldular. Yani karizma bitti.
 
Bu son kriz iyi ki biz yaşarken oldu demekle kastım olan serüven burada başlıyor .
 
Gençlere internet de çaresiz kaldı, hayat okulu devreye girdi. Bu süreçte dijital yoğunluk artmış bile olsa, belki onlarca yıl sonra ulaşabileceğimiz internet erişim yaşamına bu krizle birlikte yüksek tepelerden giriş yaptık. Ancak sağduyu hemen iradesini direkt gösterdi. Kirli asparagas bilmem ne siteler bir anda çığ gibi büyümüşken, bir anda da mum gibi eridiler.
 
Bu kriz benim ilgilendiğim kültür sanat turizm alanında da birkaç şeyi bize gösterdi, hatta krizle bile bize bunları direk önümüze sunduğu için sayın internete çok teşekkür ederiz.
 
Şimdi gelelim bu uzun girişle birlikte bu bahsi geçen kültür sanat turizm üçgeninde benim naçizane sentezlediklerime ve sanırım bunu madde madde yazmak daha kestirme bir anlatım olacaktır.
 
Ve ben nefret minnet vs tüm duygularını bağrında ve bağrımızda taşıtan, kendisi cansız bir varlık olan ama şu anda ki konumu tüm hayatı belirleyen sayın internete sesleniyorum …
 
-İyi ki vardın yahu, sayende gerçek öz kültürde varlık gösterenlerin tanınmasına sebep oldun.
 
-İyi ki vardın yahu, kim sanatçı kim değil, kim hangi müzikten etkileniyor baya bi, bize kanıtladın.
 
-Boğazın kenarında 40 gündür solistler geçidi var, içlerinde çok özel istisnalar hariç, kimin kaç popüler olduğunu gördük. En kralı 100 bin izlenmeyi geçemedi zaten 40 günü toplasak 4 milyon olmadı daha. Ahanda kendine sanatçı diyenlerin hali. Tek sevindirici şey, müzisyen arkadaşların ekmek parasına katkısı olduğu.
 
-Meşhurla , ünlü arasındaki farkı bile anlattın bize, çünkü neyiyle meşhur neyiyle ünlü anlamış oldu insanlar.
 
-Hotelci amca, devletten araziyi tahsislemiş, üstüne hoteli yapmış, yetmemiş teşvik almış, vergi muafiyeti bilmem ne kısacası aslanlar gibi yaşamış şimdi böyle bir küresel kriz gelmiş beyefendiler kısa çalışmadan istifade edecekler, edemeyenlerde o hotelleri açmayacaklar.
 
Utanmadan birde zararımız çok büyük, devletten destek bekliyoruz diyecekler. Personel istihdamı falan hak getire win to win. Kazanırsam varsın canım, kazanmazsam güle güle.
 
Kazanırken aldığın evini uçağını yatını katını sat o zaman. Sana bir kısa çalışma ödeneği çıkartalım.
 
-Bilmem kaç milyon dolarlık hotelleriniz sizin olsun. İki masa bir kasa diye dillendirdiğiniz acenteler sizden daha cesaretli ve daha dik.
 
( burda hotelini açık tutan, istihdam sağlayan , hiç bir kredi tahsis vs olmadan ayakta duramadığı için açamayan vs tüm istisnaları saklı tutuyorum )
 
-Bu acenteler hotelleri zengin etmek için kurulmadı.
 
-Hoteller araç, turizm amaç, acenteler öncü kuvvet ülkenin gülen yüzüdür vitrinidir.
 
-Noldu yaptığınız kongre merkezleri vs.ler , o acenteler kongre, mice vs etkinliği yapmazsa, sizi mekan listelerine almazsa ya sizin haliniz ne olacaktır.
 
-İki kongrede tedarikçi çalışıp, oo bu ne güzel ballı işmiş deyip, kendine şirket kurup statü kazanan patron budalaları da gereken çaresizliği gördü. Çünkü patronluk tecrübe ister, liderlik gerektirir.
 
-Cebinde çalıştığı şirketin parası ile havalara girip patronluk taslayan ve gaza gelip kendine yer açan statü körleri. Sağolsun sayın ineternet sizi de tanıttı bize.
 
-Kendi tedarikçilerini etrafına toplayıp dernekleşen, olmadık demeçler verip, algıları değiştiren başkan bostanları, hatta bostan korkulukları. Sivil toplum örgütü kurmak, olmak size her istediğinizi konuşma fırsatı vermez, çok seslilik demokrasinin gereğidir ama sosyal sorumluluk da gerektirir.
 
-Aklıma gelmişken şu Ayasofya meselesi de çok ilginç diimi . Zaten Atatürk’ün cami olarak vakfettiği bir yer var ama birileri cayır cayır bağırıyor. Medya bunu siyasal malzeme gibi sunduğu için işin siyasal malzeme boyutu ile herkes konuşuyor tabi dilin kemiği yok .
 
Sanki o ayetler orada asılı değildi , sanki ezan okunmuyordu ve namaz kılınmıyordu .
 
Yalnızca tabela değişti , hatta parasız geziye açıldı. Ben bundan rahatsız değilim. Ne mahsuru olabilir ki.
 
-Bilmem ne alemini kızdırmışız, yahu eyy dangalaklar 1453'ten beri aklınız neredeydi derler ona.
 
-Bende dahil yıllarca turizm etkinliklerinde, oryantal çıkardık enteliz ya bi de bellydancer dedik. Müzisyenlere fes takıp yalleli çaldırdık, Antalya da hotellere develer soktuk. Hhiç aklımıza gelmedi Araplaştığımız. Öz kültür diye buram buram Arap kültürü aktardığımız, para kazanıyoruz diye içine ettiğimiz öz kültür.
 
-Ben siyasi biri değilim siyasal söylemde anlamam ama bildiğim bi şi varki Recep Tayyip Erdoğan büyük lider. Lider gibi lider. Ama avanesi çok bu gariban adamın. Gariban diyorum çünkü gerçekten gariban şu anda ne kadar yalaka varsa pervane. Hele o Cuma namazı var ya , o safta yer tutup reise gözükmek için yüz binlerce dolar verecek adam müsvetteleri tanıyorum. Adam bu kadar kalabalıkta yalnız. AKP var mı yok mu onu bilmem ama bir Recep Tayyip Erdoğan gerçeği var.
 
Sağol be internet iyi ki varsın, birazda ahlaklı olsan tadından yenmeyecek, neyse reis ona da bir ayar çeker.
 
Sağlıcakla kalın ..
 
Toplam blog
: 19
: 232
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

İstanbul Teknik Universitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Mezunu .  Japonya ipek yolu muzikal..