Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
552
 

Sebzeli bahar pilavı

Sebzeli bahar pilavı
 

BAHAR PİLAVI (ALINTI)


Vitamin bakımından son drece yararlı olan bu pilav, içerisine konulan sebzeler nedeni ile başka ana yemek aratmayacaktır.

YAPILIŞI:

2 bardak pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda 30 dakika bekletilir. Tencereye ister 3 kaşık sıvı yağ, isterseniz 2 kaşık sıvı yağla birlikte 2 kaşık tereyağı konulur. İçerisine kuşbaşı et veya 500 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk etleri, konularak 5 dakika çevrilir 1 baş ince doğranmış soğan, 1 adet yıkanıp ince kıyılmış çarliston biber,1 çorba kaşığı çam fıstığı, ayıklanıp yıkanmış 2 kaşık kuş üzümü, sirkeli suda bekledikten sonra yıkanıp kıyılmış, yarımşar demet, nane, maydanoz, dereotu hepsi birlikte çevrilir. Karabiber, tarçın, yenibahar, isteye bağlı tuz katılıp karıştırılır. Suyu süzülmüş pirinç ilave edilir. Birkaç kez karıştırıldıktan sonra 3 su bardağı yağsız et suyu veya tavuk suyu konur. Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar buharı ile demlendirilir. Servis tabağına alınarak servis yapılır. Afiyet olsun .

NAHİDE ÇELEBİ

 





 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Yakın olsak da, bir tencere dolusu pişirip, bir arada yesek... sevgiler adadan.

Göksel47 
 02.01.2013 20:20
Cevap :
Değerli kardeşim inşallah o günler de gelir bir gün.Selam ve sevgiler.Öpücük demetimi gönderiyorum.NAHİDE ÇELEBİ  02.01.2013 23:38
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1975
Toplam yorum
: 12106
Toplam mesaj
: 163
Ort. okunma sayısı
: 1034
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster