Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '08

 
Kategori
Öğretmenler Günü
 

Seç beğen her çeşit öğretmen var!

Seç beğen her çeşit öğretmen var!
 

BAŞÖĞRETMENİMİZ"ATATÜRK"


İlk görünce bende şaşırdım, meğer ne kadar çok öğretmen çeşidi varmış. Boşuna değil her zaman çokluk ve çeşitlilik değer artırmıyor. Aksine değer kaybına yol açıyor. Hoş değerli olma ve değer verme kavramı kişiye ve ortama göre değişiklik gösterebiliyor. Değerleri kendi şahsında gizli tüm öğretmen meslektaşlarımın yaklaşan öğretmenler gününü şimdiden kutluyor ve yazıma eski öğretmenlerimden yaşayanlara sağlık, ölenlere rahmet dileyerek başlıyorum.

İşte yurdumun öğretmen çeşit profili.

1. Kadrolu öğretmen

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A bendine göre istihdam edilen öğretmenlerdir.

2. 4/B li öğretmen

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B bendine göre istihdam edilen öğretmenlerdir. 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar kapsamında görev yaparlar. Bu konuda hazırlanmış bir sözleşme imzalarlar.

3. 4/C li öğretmen

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C bendine göre istihdam edilen öğretmenlerdir. 2006/11314 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında görev yaparlar. Bu konuda hazırlanmış bir sözleşme imzalarlar.

4. Vekil öğretmen

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. maddesine göre istihdam edilen öğretmenlerdir. Öğretmenlerin kanuni izin, geçici görev, disiplin cezası uygulaması veya görevden uzaklaştırma nedenleriyle işlerinden geçici olarak ayrılmaları halinde yerlerine kurum içinden veya diğer kurumlardan veya açıktan vekil olarak atanan öğretmenlerdir.

5. Ücretli öğretmen

Öğretmen sayısının yetersiz olması hâlinde Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9.maddesi kapsamında görevlendirilen öğretmenlerdir.

Tüm ekonomik, psikolojik ve diğer zorluklara karşın, hangi çeşit öğretmenlik yaparsa yapsın tüm öğretmenlerimiz bizce önemli bir mesleğin onurlu birer kahramanıdırlar.

Biz bu yazıyı yazarken büyüklerimiz yeni öğretmen çeşitleri icat edip, çeşit zenginleştirmesi yapmadılarsa şimdilik yukarıdakilerle idare edeceğiz mecburen.

Gelecek yıl daha iyi şartlar altında görev yapmalarını umarak ve dileyerek tüm öğretmenlerin günlerini tekrar kutluyorum.

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..