Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '11

 
Kategori
Seçim
 

Seçim adaylıkları ve partilerin duruşu

Seçim adaylıkları ve partilerin duruşu
 

seçim arifesi


Kıdemli bürokratlar acemi politika adayları. Seçim arifesinin önemli bir bölümü yani milletvekilliği müracaatları, seçim yaklaştı vekil adayları kamu görevlileri bu kısa süreç içinde bir bir istifalarını sundular hedef milletvekilliği. Meclis devir daim olacak ve isimler değişecek görevler değişecek bu normal ancak normal olmayan bir şeyler var.

Kimine engelleme yapılıyor, kimine davet, kişiler seçilmeye başlamış bile hatta seçim sonrası olasılıklarına göre bakan olacaklar bile belli. Dış işleri bakanı Ahmet Davutoğlu henüz vekil değil fakat olacak. Eski İstanbul valisi, eski kamu düzeni ve güvenliği (KDG) müsteşarı Muammer Güler istifa etti vekil olacak belki de müstakbel içişleri bakanı!. Bakanlıklardan alınanlar devlet bakanlığına, devlet bakanı olanlardan bir kısmı başka görevlere veya bir şekilde tasfiye edilecek.

Mevcut vekillerin, komisyon görevlerindeki becerileri, parti içi çalışmaları ve TBMM deki devamsızlıkları göz önüne alınacak. 550 vekilin tahminen 300 kadarı turuncu koltuklara oturamayacak. BDP, Hatip Dicle yi tekrar vekil yapmayı düşünüyor. Medyatik birkaç sanatçı sinyali var. Bağımsız katılacaklar ve sonradan gruplarını bu defa 35 vekille kuracaklar. BDP tarafında bir artış olduğu gibi sandalyesini kaybeden vekil olmayacağa benziyor.

Önemli atak yapan partilerin başında MHP geliyor asker kökenli emekli kor general Engin Alan, emniyet, yargı mensuplarına kadar MHP tercihi var bu çok önemli!. Ayrıca Murat Başeskioğlu ve spor camiasından saffet Sancaklı. Seçim müziği olarak seçilen Mehter karışımı rap müziği seçim şarkısı olarak camiada benimsenmedi. Devlet Bahçeli çok beğenmiş. Hedef gençlermiş. Mantalite bu!. bizim gençler rap çidir sonucunu çıkarılabilir. MHP nin gençlere bakış açısını görebilirsiniz. MHP nin genç tabanı ülkücü gençlikse aksine bu yaklaşım taban tabana zıttır.

CHP en göze batan müstakbel vekil adayı gazeteci Mustafa Balbay. Bu ara sabotajlarla boğuşan CHP iç hesaplaşmalarını bitirmiş gibi görünse de aday adaylığı arifesinde hayli sıkıntı yaşacağı kesin. Umulmadık isimler liste dışı kalabilir. Berhan Şimşek bunlardan biri. Dersim açıklaması Onur Öymen’in başını yiyebilir.

AKP kendinden emin görünüyor. Bu millet de bu zokayı yutmuş görünüyor. Şöyle bir bakıyorum mitinglere ve açılışlara katılan kitlelere sonra diyorum ki hangi birine ne izah edeceksin. En iyisi bir bahçe çevirip iletişim araçlarını kapatıp, ne gazete okuyup ne radyo tv dinlemeden tabiatla ilgilenmek. Bu millet iflah olmaz. Ne solda umut var ne milliyetçi kanatta ne de bir türlü birleşme becerisini gösteremeyen demokrat veya milli görüşçülerde. Sonra düşünüyorum alternatif kim? Millet ne yapsın. O zaman saldım çayıra mevlam kayıra deyip başka şeylerle ilgileniyorum.

Ordu sessiz, yargı sessiz, 4. güç medya sessiz bırakılmış her taraf yandaş dolmuş tartışma programlarında bile körler sağırlar birbirini ağırlayıp duruyor. Anlayacağımız meydan boş kalmış. Propaganda diz boyu, belli ki açılışlar programlanmış. Başbakan her gittiği yerde irili ufaklı onlarca açılışa katılıyor. Kah iç politika kah dış politika anlatıp duruyor. Ayranı yok içmeye herkes miting gibi açılışlar da.

Neticelenmesi çıkmaz ayın çarşambasına kalmış bir Ergenekon destanı, balyoz davası özel görevli savcı bile şaşırıyordur bu çorap söküğü gibi gelen şüpheli listelerine. Üçünü beşini topluyor şimdilik sonra mahkemeye sevk ediyor. Deliller emniyetten sorgulama ve tutuklama istemi savcıdan tutuklama da mahkemeden söylenecek bir şey yok. Yargı sürecine müdahale olmaz çünkü. İşte böyle gidiyoruz seçimlere. Dokunulmazlık zırhı ilk defa işe yarayacak bazıları için belki de. 

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..